[ad_1]

Uanset om du lige er på farten på en lang dagstur eller en odysse i flere uger, har jeg fundet, at opmærksomhed på et par nøgleområder kan gøre hele forskellen mellem en nem, fornøjelig e-cykeltur eller en, som du, der slutter hvilket betyder, at du skulle ønske, at du havde tænkt lidt mere på dine valg før kørsel.

Naturligvis er alle forskellige i hvad de forventer af en e-cykeltur, og hvilke aspekter der er mest underholdende.

Følgende liste med hensyn til før-ride er mit eget valg baseret på alle e-cykelture, jeg har gennemført gennem årene.

Hvis du har dine egne tip baseret på dine egne oplevelser, så lad bare EBR vide det!

1. Kontroller før kørsel

Uanset om du bare vove dig ud på den korteste tur eller en e-cykeltur i livet, er det en meget god ide at komme ind i vanen med at udføre regelmæssige præ-tjekchecks.

Den mest regelmæssige check for enhver e-cykelrytter skal indeholde følgende:

– Batteriet er fyldt eller har i det mindste kapacitet til at komme dig dit sted, du vil hen – ideelt skal dette gøres et par timer før du går for at give dig en chance for at genoplade, hvis det kræves!

– Sørg for, at hjulene er sikre i rammen og at akslerne ikke er løse, og at fælgen kører rigtigt, og at der ikke er nogen gnidbremser på kanten eller skiven, at der ikke er løse eger, og at dækkene er oppustet til det rigtige tryk.

– Smør kæden om nødvendigt

– Lad dig køre hurtigt før kørsel for at kontrollere, at bremserne fungerer OK, og gearene skifter OK, og strømkontrollerne til motoren og displayet fungerer OK. Du kan også samle dig op, hvis noget andet indlysende er galt, såsom et løst sæde, styr eller pedaler.

Ved længere flerdagsture, hvor du vil stole på cyklen næsten hver dag og muligvis ikke synes det er let at komme til en cykelbutik, så er der et antal ekstra kontroller, du (eller en lokal cykelbutik) kan udføre:

– Check af kædeslitage, pænt dækket af RJ The Bike Guy her:

– Kabler; kører dine bremser og gearkabler så glat som de burde være, eller er det tid til at udskifte dem?

– Slid på skivebremsebelægning eller felgblok; de fleste e-cykler har en af ​​de to typer bremsning. Kontroller, hvor meget slid der er tilbage på puder eller blokke. Hvis din cykel er bremset på kanten, skal du tjekke den faktiske tilstand på randen, da disse i sidste ende kan slides igennem, og du vil ikke have en fiasko på turen.

– Headset-kontrol. Lejerne i headsettet skal ikke vise noget tegn på bevægelse overhovedet, men skal være glat og frit bevægende. Denne artikel skal dække headset, der findes på de fleste anstændige e-cykler af høj kvalitet, men hvis du har brug for det lave niveau på forskellige typer headset, se også denne artikel.

Husk ordtaket ‘din cykel vil vare, så længe du passer på den …’

2. Vedligeholdelsesevner

Mest kritisk af alt er evnen til at skifte et indre rør ud – på virkelig lange ture ved at vide, hvordan man bruger et punkteringssæt, kan det også være praktisk, hvis du løber tør for ekstra indre rør.

Jeg ville gætte mindst 80% af de reparationer, jeg har udført på e-cykelture, har været punkteringsreparationer.

Vedligeholdelse af bremser og gear / transmission er også almindelige mulige problemområder, da de har tendens til at være dem, der får meget hvis gentagen brug og slid.

Mit eget minimale værktøjssæt ville være dækhåndtag, et godt multiverktøj og ekstra indvendige rør, men igen er denne liste måske lidt længere på en lang tur, der betød at være væk fra større byer.

Hvis du slet ikke er mekanisk tænkt, er det muligt at få en e-cykel, der vil være lav vedligeholdelse – bedst tænkt på, før du køber din e-cykel end efter!

Hjulhjul og skivebremser (snarere end felgbremser og derailleurhjul) har en tendens til at være lettere at vedligeholde og udvikle mindre fejl, selvom de kan tilføje vægt (især navhjul).

Bæltedrev er også en dejlig mulighed for lav vedligeholdelse, og en endnu lavere vedligeholdelsesmulighed end navhjul er det bemærkelsesværdige ‘trinløse’ gearsystem fra Enviolo, som findes på en ganske bred vifte af e-cykler.

Ved ultra-lave vedligeholdelsesbremser kan det være en god idé at se på lukkede navbremser, der er praktisk talt vedligeholdelsesfrie, dog findes på meget få e-cykler (Gazelle’s CityGoC7 HMS er et sjældent eksempel).

Der er mange mærker af dæk, der har en form for punkteringsbeskyttelse, eller du kan endda overveje punkteringssikre modeller som gekkoerne, vi har set på før.

3. Shakedown til længere ture

Jo længere tur og længere hjemmefra, jo mere giver det mening at tage en shakedown-tur eller to.

Jo mere ridning du gør på den samme e-cykel og opstiller og under lignende forhold til en lang turné, desto mindre er sandsynligheden for, at du får problemer.

Tilsvarende forhold betyder lignende terræn, lignende vej- eller sporoverflade, lignende vejr, lignende belastning (i kg) og kitsliste om bord og lastet på en lignende måde (panniers og / eller trailer osv.) Og lignende daglige kilometertal!

Hvis du er på e-cykelcamping, vil en kortere tur om en nat eller to nærmere hjemmet være en god test for at sikre dig, at du er fuldt udstyret.

Hvis du kan klare et par dages ridning som dette, kan du opdage, at du faktisk har brug for et ekstra batteri, når du troede, at du ikke gjorde det, eller du kan huske, at du ikke har pakket den ekstra varme jakke, du har brug for, når aften trækker ind….

4. Pakk lige til dig!

At pakke bare det, du har brug for, er faktisk en ganske dygtighed, der følger med erfaring. Hver tur er forskellig, hver e-cykel er forskellig, hver rytter er forskellig.

Internettet er fuld af turlister til cykelture, og de fleste elementer på disse lister kan naturligvis også gælde for e-cykelture.

Den mest indlysende forskel er, at du bliver nødt til at huske enhver nøgle, der kræves for at fjerne dit batteri og eventuelle ekstra batterier, hvis du er på lange og kuperede dagsture. Hvis du rejser til udlandet, skal du sørge for at have den korrekte netstikadapter, hvis der er brug for en.

Med hensyn til pakning er det klogt at tænke over, hvilke faktorer der er de vigtigste for dig på din tur; vil du køre med at rejse let, rejse komfortabelt eller rejse billigt? Det er meget svært at gøre alle tre til det yderste.

For eksempel er de letteste e-cykler og gear normalt blandt de dyrere muligheder, med den ekstra komplikation, at flere batterier og rækkevidde også betyder mere vægt.

Tilsvarende, hvis du vil gå rigtig godt tilpas, f.eks. Off-road på en fuld ophængende e-cykel og med masser af tøjmuligheder, kan det være svært at trimme vægten fra din samlede pakke med e-cykel og kit.

Men hvis du ikke er for generet over det ekstra par sko og kan holde op med at tage tid til at vaske tøj hver dag eller to, bliver det pludselig lettere at rejse lidt lettere.

Hvis dit budget giver dig mulighed for at spise ude eller tilbringe meget tid på caféer, behøver du ikke at tænke over nogen form for madlavningsudstyr eller rejse kedel til varme drikke.

Når du har afbalanceret ovenstående faktorer i dit eget sind, er det meget lettere at sætte sig ned og sammensætte en liste. For e-cykelcamping kan du også henvise til EBR-artikler her, her, her og her!

I den anden ende af spektret tjek denne liste for let (ikke e-cykel) camping, hvor et par formår at tage alt, hvad de har brug for på mindre end 20 kg mellem dem, inklusive madlavning og forskellige elektroniske redskaber.

Når du sætter kittet på e-cyklen, er det bedste råd at holde cyklen så stabil og aftagelig som muligt at lægge tunge genstande så lavt og centralt som muligt.

5. Navigationstip – Smartphones, Paper maps og andre ting elektronisk

Smarttelefoner og stadig mere smart-GPS-enheder bliver så pålidelige og sofistikerede, at du kan rejser nu med bare en smartphone til navigation.

Selvom de er en enorm velsignelse for den moderne e-biker på turné, fortæller de dog ikke alle historien.

Hvis du undersøger ruter, kan de traditionelle kilder til lokale turistkontorer og papirvejledninger og kort stadig være en stor kilde til inspiration og information om, hvilke ruteforhold og seværdigheder du kan se, du kan forvente undervejs.

Når vi taler om smartphones, udbredelsen af ​​elektroniske gadgets betyder det at være i stand til at oplade dem, mens ridning kan betyde forskellen mellem aldrig at løbe tør for strøm og gå glip af det fantastiske billede, eller endnu værre at finde nogen telefonstrøm i en nødsituation.

Historisk set er der en række forskellige USB-ladeporte, og de er i stand til at levere forskellige mængder elektricitet til din enhed, så det er vigtigt at kontrollere, at din enhed oplades fra din foretrukne opladningsløsning.

Opladning mens du er på farten kan omfatte direkte fra din e-cykel (nogle e-cykler har USB-opladningsporte, der giver dig mulighed for at forbinde mindre 5V-enheder til dem), fra en powerbank (som denne gennemgåede model med høj kapacitet) eller endda fra et 5 V-solcellepanel, hvis det er væk fra strømforsyningen (selvom dette er meget mindre pålideligt, medmindre det er i et perfekt solrigt klima med lange sommerdage).

Jeg har en tendens til at rejse med en lille powerbank i en let rygsæk og et lille solpanel på rygsækken for at holde powerbanken fyldt op og har endnu ikke løbet tør for strøm, selvom jeg bærer flere 5V-enheder.

Bærbare computere ankommer til scenen, der kan oplades via USB-C, skønt det er et stort bede om at holde dem toppet, mens de er væk fra netforsyningen i længere tid.

Hold øje med flere e-cykelnyheder og anmeldelser, og tak for at have læst!

-Rig

PS Glem ikke at deltage i Electric Bike Report community for opdateringer fra den elektriske cykelverden plus tips om e-cykeltur og vedligeholdelse!

.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply