[ad_1]

Hvis du planlægger at gennemføre en total knæudskiftningskirurgi, er et af de mest almindelige spørgsmål, som cyklister stiller,: kan jeg stadig cykle efter operationen? Det korte svar er ja. Faktisk er ridning på en cykel faktisk en fantastisk form for fysisk terapi efter knæudskiftningskirurgi. Og hvis du har en ebike, er mulighederne endnu lysere, fordi du kan kontrollere mængden af ​​stress, du lægger på dine knæ.

For mange mennesker er knæudskiftning en fornuftig mulighed. Hvis du lider af smerter og stivhed på grund af gigt, kan det forstyrre dine daglige aktiviteter. Total knæudskiftning er også kendt som total knæarthroplastik. er en fordelagtig mulighed til behandling af smerter, stivhed og tab af mobilitet, der er forbundet med knæartritis.

Når du har haft din knæudskiftningskirurgi, er her et par gendannelsestips, der hjælper dig med at forberede dig på at komme tilbage på din ebike.

Sådan bruges en Ebike til at starte cykling igen efter knæudskiftningskirurgi
Ja, du KAN komme tilbage til cykling efter knæudskiftningskirurgi!

Kom godt i gang: Passiv række af bevægelser

I de første par uger er et af hovedmålene at reducere hævelsen og opnå et fuldt passivt bevægelsesområde. Så du skal være parat til at arbejde på dette. At kunne cykle efter total knæudskiftning afhænger af at få hele kroppen tilbage i bevægelse så hurtigt som muligt efter operationen.

Selv hvis dine knæsmerter begrænsede dine aktiviteter inden operationen, bliver du nødt til at arbejde hårdt bagefter for at få dit knæ tilbage til, hvor det var før.

Fysioterapi og bliver aktiv

En af de vigtigste faktorer i rehabilitering efter knæudskiftningskirurgi er fysioterapi. Normalt inden for 24 timer efter operationen vil en fysioterapeut besøge. Din fysioterapeut hjælper dig med at stå, sidde, gå og bruge en kontinuerlig passiv bevægelsesmaskine.

I de tidlige stadier af din fysioterapi vil du opleve et vist niveau af ubehag, stivhed og smerte, men det er vigtigt at fokusere på resultatet. For at lykkes med at komme tilbage til cykling, skal du følge din fysioterapeuts råd og blive aktiv så hurtigt som muligt. De fleste rehabiliteringscentre tillader ikke, at du går hjem, indtil du kan klatre op ad trappen og gå, så jo hurtigere du bliver dig aktiv, jo før er du tilbage til at cykle.

Arbejder dig frem til at cykle med en stationær cykel

Bevægelsesområde er en kritisk del af din bedring efter total operation i knæudskiftningen. Den gode nyhed er, at brug af en stationær cykel under din fysioterapi er en fantastisk måde at forbedre bevægelsesområdet. Og ved hjælp af en stationær cykel vil du også forberede dig på at komme tilbage på din cykel.

Det er vigtigt, at du kontakter din læge og din fysioterapeut for at finde ud af, hvornår du kan begynde at bruge en stationær cykel. Sørg for at indstille sædehøjden korrekt. Dit knæ skal være lige ned og hvile på pedalen med kun en let bøjning i dit knæ. Start langsomt ud og husk, at du muligvis ikke er i stand til at dreje veivene hele vejen rundt. Træd langsomt frem og tilbage i et par minutter. Fortsæt denne rutine, indtil dit bevægelsesområde forbedres, hvilket ofte sker ret hurtigt.

Opnå fuld bevægelsesområde

Når dit knæ er i stand til at bøje omkring 90 grader, skal du være i stand til at dreje krumtængerne helt rundt på din stationære cykel. Når du først kan gennemføre en fuld revolution, kan du overveje at tilføje lysmodstand for at forbedre din udholdenhed og styrke på dine muskler. Hvis du begynder at føle smerter i dit knæ, skal du mindske modstanden.

I de fleste situationer kan du begynde at køre på en stationær cykel cirka to uger efter din knæudskiftningskirurgi.

Fremme til udendørs cykling

Og efter cirka seks uger med at køre på en stationær cykel kan din læge muligvis fjerne dig for at begynde at cykle udendørs. Det er vigtigt, at din læge rydder dig, inden du begynder at køre udendørs. Når du begynder at cykle udendørs, skal du tage det forsigtigt og langsomt og altid stoppe, hvis du føler smerter. De fleste ebikes giver dig mulighed for at kontrollere mængden af ​​elektrisk assistance, du bruger. Start med det højeste niveau af assistance og et let gear. Dette giver dig mulighed for at sikre, at du ikke stresser dine knæ. Når du skrider frem, kan du gradvis sænke bistandsniveauet.

Den vigtigste ting, du kan gøre for at forberede dig på at genoptage cykling efter knæudskiftningskirurgi, er at holde alle dine planlagte opfølgningsaftaler, følge de øvelses- og terapirutiner, der anbefales dig, og undgå at overdrive det.

Tips til cyklister, der har haft kirurgi til udskiftning af knæTak til vores gæsteforfatter

Dr. Nakul Karkare er en betroet knæ- og hofteudskiftningskirurg med base i New York City og Long Island. Besøg newyorkhipknee.com for mere information.

Relateret: Se vores sammenligning af 5 af de bedste indendørstræner. Du kan bruge en indendørs træner til at konvertere din eksisterende cykel til en stationær cykel.
Sådan starter du cykling igen med din ebike, efter at du har haft knæudskiftningskirurgi
Tjek vores indlæg på 5 af de bedste cykeltræner

(Besøgte 706 gange, 1 besøg i dag)

[ad_2]

Source link

Leave a Reply