[ad_1]

Den længe ventede Shimano EP8-motor faldt i dag, og den tager eMTB-pladsen med storm. eMTBikers er en umættelig flok – altid spyt til lettere, slankere og mere kraftfuld teknologi – og den spredte Shimano EP8 skuffer ikke.
Shimano EP8 motor

Denne motor er en opgradering fra Shimano STEPS E8000 med mere kraft og mindre vægt. EP8 har et kæmpe 85 Nm drejningsmoment, men vejer kun 2,6 kg (300 g mindre end E8000), så ryttere får accelereret hastighed og øget effekt med minimal vægt. Shimano handler om at levere den ultimative køreoplevelse, hvorfor EP8 er designet til at lade dig køre hårdere længere – op ad bakker, ned ad kløfter eller langs dit lokale cykelsti. EP8 har også et magnesiumhus, der reducerer både motorbredde og volumen med anslået 10%. Et par nøgleopgraderinger i softwarefunktionalitet giver motoren en mere naturlig følelse ude på stierne. Shimano’s E-Tube Ride og E-Tube Project-apps giver ryttere mulighed for at tilpasse de tre supporttilstande, så de matcher rytterens vægt, terræn, forventede afstand og det ønskede drejningsmoment på hvert niveau.

EP8 (DU-EP800) Funktioner:

 • 85Nm drejningsmoment (vs. 75Nm på STEPS E8000)
 • 2,6 kg motorvægt (vs. 2,9 kg på STEPS E8000)
 • Kabinet af magnesiumdrev er lettere
 • Hollowtech krumtapspindel øger stivheden
 • Nedsat pedaltræk med 36%
 • 20% øget rækkevidde i Eco-tilstand (holder motormoment til 30Nm)
 • Forbedrede kølefinner styrer bedre varmen, så motoren kan køre med maksimalt drejningsmoment uden overophedning eller påvirker ydelsen
 • Støjsvagere: mere integreret med E7000 for total støjoutput
 • Smalere 177 mm Q-faktor
 • Samme monteringsmønster som E8000 og E7000
 • XT-niveau krumtaparme kræver ikke akselafstandsstykker
 • Krumtaparme fås i længderne 160 mm, 165 mm, 170 mm og 175 mm
 • Ny SW-EM800L fjernbetjening har konkave knapper for ekstra komfort og kontrol
 • Kompatibel med Shimano’s 603Wh eller 504Wh batterier
 • Softwareopgraderinger øger effekten for mere drejningsmoment pr. Assisterende niveau
  • Boost-tilstand: 20Nm ryttereffekt = 85Nm motormoment
  • Trail mode: 60Nm ryttereffekt = 85Nm motormoment
  • Eco-tilstand: 30Nm motormoment til udvidet rækkevidde
 • Moment kan tilpasses i E-Tube Project-appen
 • Flere rytterprofiler kan indstilles til forskellig hjælp baseret på forventet ridning
 • Profiler kan tændes på displayet under kørsel
 • Ridehistorik og live kortfunktioner er nu inkluderet i E-Tube-appen
 • Rideoplysninger synkroniseres nu automatisk med Strava

Shimano har designet EP8 til i sidste ende at kunne tilpasses, hvilket gør den til en god mulighed for både højteknologisk MTB-terræn, hvor du vil have hver eneste ekstra kraft, såvel som længere trekking eller byture. Da ryttere kan justere assistancen på hvert niveau – og oprette flere profiler, der kan ændres i farten – understøtter EP8 udvidede forlystelser, hvor assistenten er lav, så du har lige nok umph til at få dig og dit udstyr til det næste pas . Tilpasningsmulighederne gør EP8 til en god mulighed for alle slags ryttere og alle slags rides.

Vores yndlingsfunktioner:

Nye knapper til skærm og konkav fjernbetjening

EM800-skærmen er ny med EP8 – selvom den ser næsten identisk ud med den skærm, der matches med STEPS E8000. Denne skærm har god synlighed under både høje og svage lysforhold, så du kan læse den i fuld sol ude på stierne eller tilbage i din svage garage. De vigtigste ændringer i denne skærm er interne – den har en hurtigere chip og synkroniseres lettere med smartphones eller GPS-enheder som Garmin eller Wahoo.

Den nye EM-800L fjernbetjening rydder cockpittet op ved at flytte de konkave knapper, så de er lettere at nå – dette design skaber også et mere strømlinet udseende på venstre greb.

Opdaterede E-TUBE-apps

Shimano STEPS E8000 introducerede E-TUBE apps, der giver ryttere mulighed for at tilpasse effekt. Den opdaterede version af begge apps synkroniseres med EM800-skærmen for tilføjede tilpasningsmuligheder.

 • E-Tube-projektapp
  • Shimano E-Tube Project giver ryttere mulighed for trådløst at tilpasse hjælpindstillinger, opdatere firmware og identificere og rette fejl.
  • Den opdaterede version af denne app har to køreprofiler, der kan vælges på styrets display.
  • Effekt, hjælpesupport og følsomhed er konfigureret i appen (på din telefon).
   Giver Walk Assist
 • E-Tube Ride
  • Denne app er designet til daglig ridning – og fungerer som en computerskærm, mens du kører, optager rute, kort og kører metrics. Dette supplerer styrets display med mere information og navigation.

Perfekt til mountainbiking med høj effekt; fungerer også godt til Trekking eller Urban pendler

Shimano har designet EP8, så den i sidste ende kan tilpasses, hvilket gør den til en god mulighed for både højteknologisk MTB-terræn, hvor du vil have hver eneste ekstra kraft såvel som længere trekking eller byture. Da ryttere kan justere assistancen på hvert niveau – og oprette to profiler, der kan ændres i farten – understøtter EP8 også forlængede forlystelser, hvor assistenten er lav, så du har lige nok umph til at få dig og dit udstyr i løbet af det næste passere. Trekkere og bykørere vil bruge Eco-indstillingen mere, mens trail- og mountainbikere vil favorisere Trail og Boost-tilstande.

Stille – Op ad bakke

E7000-motoren er mere støjsvag end den mere kraftfulde E8000, og på en eller anden måde har Shimano leveret endnu mere kraft i EP8, mens den reducerer støjoutput, der er omtrent lig med E7000. Denne motor er meget subtil på flad og endda moderat op ad bakke. Ved højere drejningsmoment skaber EP8 lidt mere hvirvlende støj – men det er stadig mere støjsvagt end E8000. Der er også mere støj, der arbejder ned ad bakke, da den interne gearkasse kan give en klirrende lyd over kampesten og andre dråber, men strømmen styres pænt på trods af lidt baggrundsstøj.

Mindre, men mere kraftfuld

Shimano EP8 motor finner

Den nye EP8-motor er lettere og slankere end tidligere modeller, men tilføjer stadig mere drejningsmoment. Du får mere kørekraft på en mindre motor, der er gemt op under rammen, hvilket skaber mere frihøjde under kørslen. Den ekstra kraft er især mærkbar i Boost-tilstand, men kan tilpasses efter hver kørers vægt og forventede terræn.

Samlet sammenligning Shimano EP8 med STEPS 8000

STEPS 8000 er over fire år gammel, så der skulle opgraderes fra Shimano. Og på ægte Shimano-måde giver denne nye motor meget nødvendige funktioner, der er imponerende og rettidige. Uanset hvilken hjælp du vælger – eller hvordan du tilpasser dem – giver EP8 mere kraft og en jævnere fornemmelse under kørsel. Specielt nyttigt for MTB-ryttere er tilpasningsmuligheden, der giver brugerne mulighed for at ringe ned i Trail-tilstand og tilføje mere i Boost. For dem af os, der kun har brug for et strejf eller to supplerende kraft det meste af tiden, udvider dette rækkevidden, mens den bibeholdes den ekstra rystelse i Boost, når det er nødvendigt. Denne tilpasningsmulighed tillader også dem, der ønsker at bruge EP8 til trekking eller udvidede bypendler, at udvide rækkevidden ved at mindske forudindstillede strømindstillinger.

Det ekstra drejningsmoment kan mærkes i alle assisteringsniveauer, og dette gør en enorm forskel, især i betragtning af den reducerede størrelse og vægt. Kraft frigives også jævnt og med mere kontrol, så Boost ikke kaster dig ud af bjerget eller får bagdækket til at dreje ud.

Den nye Shimano EP8 er en kraftig og sporty motor med en stærk Boost-tilstand, mere drejningsmoment på alle niveauer og lettere at håndtere og kontrollere end STEPS 8000. Denne motor er slank, giver mere frihed og er mere støjsvag i fladt og op ad bakke terræn . Vi ser frem til en komplet turrapport i den nærmeste fremtid!
PS Glem ikke at deltage i Electric Bike Report-samfundet for opdateringer fra elcykelverdenen plus ebike-ridning og vedligeholdelsestips!

[ad_2]

Source link

Leave a Reply