[ad_1]

Forskere ved et norsk universitet har foretaget en undersøgelse for bedre at forstå intensiteten af ​​den træning, en cyklist får ved at pedalere en e-cykel (indstillet til maksimal motorhjælp) sammenlignet med en almindelig cykel.

”Alle ved, at cykling er en fantastisk fysisk aktivitet, men vi spekulerede på, hvilken øvelse en person får på en e-cykel, da disse er blevet så populære. Kunne de være for lette? Dette var, hvad vi ønskede at finde ud af, ”siger Elling Bere, professor ved Fakultet for Folkesundhed, Sport og Ernæring ved Universitetet i Agder.

Otte deltagere – seks mænd og to kvinder i alderen 23 til 54 år – blev bedt om at cykle en flad rute og en kuperet rute, en gang på en konventionel 12 kg cyklus og anden gang på en elektrisk cykel.

Den 27Kg 250w Rixe elektriske cykel blev indstillet i en tilstand for at give maksimal motorhjælp.

Bere forklarede til Pedelecs: ”Det var to forskellige ture til og fra den samme destination, der simulerede pendling til arbejde. En kortere og mere kuperet (7,1 km) og en længere fladere (8,1 km). Hver deltager cyklede begge ture på både e-cyklen og en traditionel cykel. ”

Undersøgelsens mål var at sammenligne en elektrisk cykel med en konventionel på den samlede tid, man har brugt cykling, hvor meget af den tid, der blev brugt i moderat fysisk aktivitet (MPA), og hvor meget i energisk fysisk aktivitet (VPA), og på hvilket tidspunkt disse niveauer af træningsintensitet blev registreret på tværs af de forskellige terræn på de to ruter.

Undersøgelsen registrerede iltforbrug som en måling af aktivitet ved hjælp af en bærbar analysator med GPS. Yderligere test målte deltagernes maksimale kardiorespiratoriske egnethed og hvilende metaboliske hastighed.

Da Bere blev spurgt om den gennemsnitlige kondition for dem, der deltager, forklarede Bere, at: “Median VO2max (maksimal iltoptagelse) var 45, hvilket er over gennemsnittet, så deltagerne generelt var temmelig fit.”

Det resulterende papir viser, at alle deltagerne var involveret i enten moderat eller kraftig fysisk aktivitet 95% af tiden, med elcyklisterne 8,5 gange mere aktive end når de hviler, i modsætning til 10,9 gange på en almindelig cykel.

Forskerne blev overrasket over en mindre forskel i iltforbrug end de forventede. Mens e-cykelcyklisterne i gennemsnit brugte 51% af deres lungekapacitet, var dette tal kun lidt højere på 58% til cykling uden hjælp.

Som man kunne forvente var elcyklen 29% hurtigere på den kuperede rute sammenlignet med den almindelige cykel, med en kortere rejsetid, hvilket betyder, at der blev brugt mindre tid på at trene på en rute med fast længde ud over mindre anstrengelse til at tackle stigninger end at bruge ben magt alene. Træning med lavere intensitet blev derfor registreret af e-cyklister sammenlignet med almindelige cykler på op ad bakker; når de blev målt som en procentdel af VO2, var disse tal: e-cykel 55%, konventionel cykel 73%.

Bere siger, at han dog blev overrasket over de samlede resultater; han forventede, at forskellen i træningsniveauer ville blive mere markant mellem e-cyklen og den uassisterede cyklus under varigheden af ​​alle testede kørsler.

Han tilføjer, at mens man når moderat aktivitetsniveau kan undgås ved at trampe i et mere afslappet tempo, blev studiets deltagere bedt om at “cykle som de ville, hvis de skulle på arbejde.” Selvom forskerne siger, at en “ulempe ved undersøgelsen er, at deltagerne vidste, at de var involveret i et eksperiment, og dette kunne have skævt resultaterne” ved ubevidst at cykle med en højere intensitet, end de normalt ville – viser det øvelsesfordelene ved e -cykel i denne undersøgelse, selv med maksimal assistance, trak ikke i afstanden bag almindelige cykler.

”Konklusionen er, at e-cykling er en god form for fysisk aktivitet, og jeg tror, ​​at mange vil blive overrasket over at høre det. I det mindste var jeg. Jeg forventede en meget større forskel mellem konventionel og elektricitetsassisteret cykling. Hvis flere stopper med at køre biler og begynder at bruge e-cykler til deres job, ville det have en positiv effekt på folkesundheden. ” sagde Bere,

Undersøgelsen blev gennemført for bedre at forstå, hvordan den voksende popularitet af elektriske cykler kan øge fysisk aktivitet i et samfund, hvor for mange voksne betragtes som utilstrækkelige aktive, idet de sundhedsmæssige fordele ved elektriske cykler til pendlingsformål er et særligt fokuspunkt i denne undersøgelse.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply