[ad_1]

De seneste overskrifter antyder muligvis, at delte e-mikromobilitetsordninger – hvad enten e-cykel eller kickscooter – har det svært. Uanset om det er rapporter om delte e-cykler, der er ophugget eller lignende af Bird and Lime-ophængningstjeneste i byer på grund af pandemien.

Men midt i det globale kaos, der blev frembragt af Covid 19, var der også masser af positive nyheder om mikromobilitet, fra produktlanceringer af virksomhedsstil til nye tjenester derude på gaden.

Her ser EBR på, hvad der er sket med delte elektrisk drevne ordninger før og under virussen, og hvad tegnene er for fremtiden.

Først den dårlige nyhed

Udlejning fra e-cykel- og e-kickscooter-ordninger er alle undtagen tørrede ved starten af ​​pandemien. Som denne repor i martst fra The Verge fortæller os, at Lime, det største e-scooter-delingsfirma i verden, sagde, at det ville standse service i næsten to dusin lande. Bird sagde, at det ville standse operationerne i seks amerikanske byer såvel som på alle dets europæiske markeder. Og Spin, der ejes af Ford, har været nødt til at sætte service i “meget få” byer og universiteter på pause. ‘

Det var klart, at den indledende efterspørgsel faldt, og med udgifter, der stadig hældede op og næsten ingen indkomst, var virussen helt klart en eksistentiel trussel for mange af disse virksomheder, virksomheder, der stort set stadig var i deres startfase og alligevel skulle komme i fortjeneste. Relativt lille europæisk mikromobilitetsfirma Voi rådede kunder i et blogindlæg om at “bære handsker” og bruge håndrensningsanlæg.

Dog som denne Electrek-artikel påpeger, meget af skaden var allerede gjort; den væsentligste svaghed var i den underliggende forretningsmodel, da ‘Elektriske scooterselskaber kæmpede allerede før COVID-19-pandemien, stort set på grund af de højere end forventede omkostninger til udskiftning af kortvarige elektriske scootere og de lave lejepriser, der var nødvendige for at holde kørere på deres køretøjer. ‘

Uden tvivl en stor overskridelse af overskrifterne var den kendsgerning, at Uber efter en fanfare om global ekspansion ‘skrot tusinder af elektriske cykler og scootere til en værdi af millioner af dollars efter at have solgt sin Jump-enhed til mobilitetsstart Lime tidligere denne måned’, som afsløret i dette CNBC-rapport.

Men igen, uden tvivl var denne nyhed mere at gøre med en vanvittig hastighed af undertiden utænkelige investorer og en ‘land grab’ kultur fra mikromobilitetsstarter, der er opsat på at få scootere på gaden så hurtigt som muligt til næsten enhver pris – og med virksomhedernes skuffelse når hurtige overskud ikke fulgte.

Nu er de gode nyheder

Så i kølvandet på pandemien, er begrebet at dele nogen form for transport død? Det er klart, da der ikke er tegn, at det stadig kan dukke op igen på baggrund af en ny, slankere forretningsmodel og arbejde med snarere end mod byer, der har vist et ønske om hurtigt at bevæge sig væk fra biler og med deres befolkning forståeligt nok tilbageholdende med at vende tilbage masse til masse transit også.

Efter et fald i huslejer under den indledende viruslåsning blev Londons (ikke-elektriske) leje-cykler en kilde til motion, mobilitet og frihed for mange. Som Evening Standard rapporteret i slutningen af ​​maj:

”Flere lejede en cykel over Bank Holiday end på nogen anden dag, der ikke havde strejke i historien om Londons offentlige løn-som-du-ride-ordning. Næsten 69.000 “Boris Bike” -leje blev foretaget mandag, hvilket efterlod mange af Transport til Londons fortovsdockningsknapper tomme over hovedstaden, efter at restriktionerne omkring udendørs træning begyndte at lette. ‘

Det er klart, at folk er mere end tilfredse med delt mobilitet, selv under viruskriserne, i London i hvert fald. Der er faktisk tegn på en genopblussen, da London planlægger flere cykelstier, og flere mennesker end nogensinde er ude på to hjul i en eller anden form.

Selv meget ondartet Jump, der i øjeblikket er berygtet for at skrabe overskydende e-cykler, agter at stige igen via nye ejere Lime, som Mashable-rapport:

‘Jumps lyserøde cykler lanceres i London, det første store skridt i Europa, siden konkurrent Lime købte firmaet fra Uber i juni.

Londonfolk har måske set et par af de røde e-cykler hængende rundt i løbet af den sidste måned, men denne relancering markerer en mere praktisk tilpasning til Lime. Et par hundrede Jump-cykler vil blive droppet i London fra fredag, først i Camden og Islington, og mere tilføjes efter efterspørgsel. ‘

Og i samme artikel hedder det, at det stadig er sikkert at bruge e-cykler til lejlighedsvis under coronavirus-pandemien, så længe de rette forholdsregler er truffet – vask hænderne, tør styret ned, hvis du kan, ikke leje hvis du er syg. Og virksomheder som Jump har hævet rengøringen af ​​deres køretøjer. ”Vi har øget hyppigheden af ​​rengøring, og vi desinficerer alle Jump e-cykler og scootere, der kommer ind og ud af lagrene,” forklarer en talsmand for Jump i USA til Mashables Sasha Lekach. ”Personale, der er ansvarlig for håndtering af Jump-køretøjer, bærer handsker og vasker ofte hænderne.”

Faktisk har mange virksomheder tilpasset sig pandemien ved at indføre foranstaltninger til beskyttelse af medarbejderne og offentligheden og udlejningsfirmaer er ingen undtagelse, da denne artikel fra begyndelsen af ​​april demonstrerer. Tilsvarende er der meget, som den enkelte kan gøre, herunder at tage desinficerende spray og aftørres med dem, hvis de vil leje en cykel eller scooter. I stigende grad bliver infektionshastigheder, der er meget forskellige mellem regioner og stater, godt offentliggjort, hvilket også vil gøre det lettere for folk at tage en informeret beslutning om, hvornår og hvor de ønsker at gå ud. Hvis sanering bliver en langvarig bekymring, er der endda muligheden for selvrensende teknologi, der er under anvendelse.

Se langsigtet

Der er tegn på, at byer, der har lavet langsigtede planer i fortiden eller begynder at gøre det nu, er godt placeret til at se en genopblussen af ​​delt mobilitet i fremtiden.

Byen Madison, Wisconsin har set en genopblussen i brugen af ​​dets leje af elektrisk cykeludlejning midt i pandemien, hjulpet af et synligt og beroligende sanitisationsprogram.

Og mange bymyndigheder og virksomheder ser stadig tydeligt en fremtid for delt e-mikromobilitet.

Opmuntrende nyheder fra New York City som Rapporter om intelligent transport:

‘New York City-rådsmedlemmer har stemt om regninger at legalisere brugen af ​​elektriske cykler og scootere i hele byen. Lovgivningen fjerner begrænsningerne for tre klasser af elektriske cykler med tophastigheder under 25 miles i timen og elektriske scootere med tophastigheder under 20 miles i timen.

E-cykler og e-scootere blev legaliseret i hele landet, da statsbudgettet blev vedtaget den 1. april, men Rådet har nu handlet for at fjerne den lokale lov, der forbyder dem, og tilføjer foranstaltninger, der er beregnet til at sikre, at leveringscyklister ikke er underlagt ulige nedbrud og indkaldelse af deres cykler af New York City Police Department.

Som en del af legaliseringen er New York Department of Transportation (DOT) forpligtet til at oprette et årelangt pilotprogram til drift af delte elektriske scootere i New York City. Kvarterer, der er undervurderet med offentlig transit, mangler muligheder for forbindelser til sidste kilometer til transitstationer, eller underforsyede af eksisterende dockbaserede cykel-delingsprogrammer, vil blive prioriteret ved bestemmelse af pilotprogrammets geografiske grænser. ‘

Erhvervslivet har stadig sine øjne fast fast på e-cykel og e-kickscooter-andel også. CNBC rapporter om, hvordan estisk ridehilterfirma Bolt påtager sig andre mikrombility-organisationer i leje hotspot Paris, mens kommende UK-stier tiltrækker stor interesse fra fuglene, kalk og voi.

Bilselskaber har også stadig deres øjne fast indstillet på den delte mikromobilitet. Daimler er en investor i Bolt, mens den spanske bilgigant SEAT er for nylig lanceret en flåde af elektriske aktiekøretøjer inklusive en e-kickscooter under SEAT MO-navnet.

Har deling af elektrisk ture slået et slag? Jo da. Er det ude for tællingen? Bestemt ikke, og EBR vil være her for at holde dig ajour med alle de nyeste e-mikromobilitetsnyheder i fremtiden.

Hold øje med flere e-cykelnyheder og anmeldelser, og tak for at have læst!

-Rig

[ad_2]

Source link

Leave a Reply