[ad_1]

– Forvirret af fordele og ulemper ved derailleurs, hub gear og kontinuerlig variabel transmission? Vi afmystificerer dette emne i vores seneste blogindlæg. –

En masse e-cykelpublicitet fokuserer på motorens ydelsesevne eller batteriets størrelse. Et ofte overset område er gearing. Du får bestemt det samme valg som på en almindelig cykel? Kun til et punkt; e-cykel-revolutionen har betydet mange ting for e-cykeldesign, hvoraf den ene er en udvidelse af de tilgængelige gearindstillinger. Med ekstra motoreffekt kan der bruges større og bedre ydeevne gear, gear, som ville være for tunge eller vanskelige at pedalere for de fleste kørere af ikke-elektriske cykler. Disse dækkes i afsnittet Avancerede systemer senere i artiklen.

Det grundlæggende: Derailleur og hub gear

Størstedelen af ​​e-cykler er udstyret med derailleur gear, med nav gear er det største alternativ valg. Begge muligheder går mange, mange årtier tilbage, så teknologien på begge dele er godt avanceret og bør fungere godt til dets tilsigtede formål. Men hvad er de, og hvad er fordele og ulemper ved hvert system?

Derailleur Gears

Derailleur gear opsætninger er så navngivne, da de altid består af en derailleur (eller bageste mech) i sort her og en bagkassette (eller bageste tandhjul), som er en række sølvfarvede tandhjul. Nogle cykler bruger også en forderailleur (se infographic nedenfor), men forderailleurerne er meget sjældne på e-cykler.

Derailleur gear er ekstern, med en bagderailleur normalt forbundet til et kabel. Spænding af kablet via en skifter på styret betyder, at derailleur leder kæden op over tandhjulene på de større, lettere at pedalere dem (lavere gear), der er ideelle til bjergbestigning. At slukke for spændingen i kablet betyder, at fjederen i derailleuren trækker kæden nedad og udad på de mindre, sværere at pedale gearhjul (højere gear) til kørsel med hastighed.

Terminologi for de dele, der ofte findes på derailleursystemer

Almindelige derailleur-gear, der findes på e-cykler, er Shimano og SRAM.

Fordele:

+ Letvægtssystemer og ved det budgetmæssige slutning af markedet er de billige at udskifte, hvis de er beskadiget

Et 1 x 12, bredt gear derailleur gear opsat fra Shimano – i dette tilfælde på en højtydende, sporty Cube eMTB

+ Giv en lang række gear (dvs. meget lave gear til let bjergbestigning og høje gear til hastighed på fladt og ned ad bakke). I de seneste årtier har der været udvikling af en relativt enkel form for bred gearudveksling ved hjælp af kun et enkelt kædehjul foran på kæden og en meget bred vifte af gear på bagkassetten.

Antallet af tænder er ofte angivet i derailleur gearspecifikationer. For eksempel ved en højkvalitetsopsætning af mountainbike kan du muligvis se noget i retning af ‘Front Chainring 36T Bagkassette 11-50T’ – T her, der angiver antallet af tænder. Denne form for opsætning betyder ‘lav gearing’ – dvs. let at pedalere på terrænoverflader, hvor der er mere modstand, og hvor du vil tackle virkelig stejlt terræn. Bemærk, at jo lavere antallet af tænder på den forreste kædebånd er, jo lettere er det at cykle at pedalere, mens større tandhjul i den bageste derailleur betyder lettere pedalering.

I modsætning hertil kan en gearopsætning på en typisk bycykel have en 40T forreste kædebånd og en 11-34T bagkassette, hvilket giver et smallere, højere gear gear, der er egnet til typiske bykørselforhold.

+ Sagde at være mere effektiv end interne hub-gear (i teorien er dette sandt, da der er færre gear, der griber ind i hinanden sammenlignet med hub-gear, men se det næste punkt om at være åben for elementerne).

– Åben for de elementer, der er så tilbøjelige til at blive snavset og så bliver støjende og sværere at skifte. På grund af dette har de brug for temmelig regelmæssig rengøring og vedligeholdelse. Ved at stikke ud i nærheden af ​​jorden, som de gør, kan derailleurs også være tilbøjelige til at skade, selvom det normalt har brug for en temmelig alvorlig påvirkning for at forårsage skade, så det bestemt ikke bør være en regelmæssig begivenhed. Når alt dette er sagt er de relativt let for brugeren at vedligeholde sig selv sammenlignet med navhjul.

-Det anbefales ikke at skifte, mens det står stille eller skifte gennem mange gear i et skift.

Hub Gears

Hub-gear er fuldt indkapslet i det bagerste nav, og Shimano Nexus-serien leveres med 3,5,7,8 og 11 hastighedsmuligheder. Den 8 hastighed er sandsynligvis den mest almindelige mulighed på e-cykler. Du kan også se hub gear, der er forkortet til IGH (interne gearnav).

Riese & Muller fuld ophæng emtb med Rohloff nav gear

Med hensyn til antallet af gear Rohloff-systemet er bedstefar til alle hub gearsystemer med sine 14 gear, men bemærk at det er ret tungt og meget dyrt. Det har en række e-bikes, hvor som helst, hvor som helst, inklusive mange i Riese & Muller sortiment, hvilket beviser, at der ikke er nogen reel grund til, at du ikke kan passe det rigtige navudstyr til næsten enhver slags e-cykel.

Rohloff navudstyr med bæltdrev

Ligesom derailleurs har navhjul forskellige fordele og ulemper.

Fordele:

+ Lav vedligeholdelse. Da tandhjulene ikke udsættes for elementerne, kan de som regel overlades til at køre i et par tusind miles uden særlig opmærksomhed. Din kæde skal også vare længere, da den ikke konstant flyttes mellem forskellige gearhjul.

+ Kan skiftes over flere gear ad gangen og når den står stille – ideelle funktioner til stop-start ridning i byerne

+ Hvis du er på udkig efter et bæltedrevet e-cykel i stedet for et kædedrev, skal du bruge en hub gearcykel, da derailleurerne ikke fungerer med bæltedrev.

+ Fremragende til ridning under alle forhold, da de er forseglet fra elementerne.

-Sædvanligvis tungere end derailleurs gear og dyrere, især for systemer med flere gear.

-Hvis noget går galt inde i huben er det generelt et job for en ekspert (selvom dette er meget sjældent, og på bagsiden er pålidelighed generelt en grund til at vælge hub-gear).

-Du får muligheden for en ‘bagpedal’ rutsjebane eller fuldt lukket tromlebremse med nogle navhjul, selvom disse muligheder er meget mere almindelige i det kontinentale Europa end Storbritannien og USA.

– Ofte mindre rækkevidde end et bredt spektrum derailleursystem, dog bemærk, at Shimanos 11-hastighedsopsætning og Rohloffs 14-hastighedsnavgear kommer tæt på eller overskrider mange derailleur-gearopsætninger i det interval, de tilbyder.

– Kan være sværere at fjerne baghjulet (til reparation af lejlighed, vedligeholdelse osv.) Sammenlignet med et derailleur-system.

Internettet er fuld af argumenter om, hvilke “bedre”, derailleur eller hub gear. Svaret er naturligvis, at det afhænger af din slags cykling, og hvilket derailleur eller hub-gear din e-cykel kører. Som en meget generel regel bruges navhjul og billigere smalgående derailleurs til bycykler og derailleur gear til mere ‘sports’ orienterede e-cykler, dvs. e-roadcykler eller dem, der går off-road.

Her er en nyttig sammenfattende video om derailleurs og hub gear.

Avancerede systemer

Elektronisk og trådløs forskydning

Elektronisk skift blev først introduceret for, at kørere kunne få fejlfri, præcise gearskift på derailleur gearsystemer i et forsøg på at få deres cykler til at køre så glat og derfor så hurtigt som muligt, når de går gennem gearene. I det væsentlige er der ingen kabler mellem dit styr og tandhjulene, som der ville være på et traditionelt system, og en lille motorskift foretager ændringen. På manuelle systemer gøres dette, når du trykker på en knap på styret, sender et elektronisk system ned ad en ledning (eller alternativt trådløst) til betjeningen ved gearene.

Da disse systemer har indbyggede sensorer, hævder de at være i stand til at tilbyde mere præcist skift og at kunne kalibrere sig selv; traditionelle gearsystemer kan lide under ting som kabelstrækning, banker og stød og bare slid, hvilket betyder, at tandhjulene undertiden kan springe mellem hinanden, når du ikke vil have dem til eller ikke skifter skift til gear overhovedet, når du laver gear skift på styret. Normalt kurerer lidt vedligeholdelse disse problemer, men elektronisk skiftende påstande skulle dette ikke ske.

Da dette er en relativt ny teknologi, har det taget et stykke tid for motorproducenter som Bosch og gearproducenter som Shimano at komme sammen og integrere de nyeste motorsystemer med de nyeste elektroniske gear. Her er en illustrativ demonstration af, hvordan Shimanos elektroniske Di2-system fungerer med Bosch midtmotorer. Hvis du er interesseret i dette system, anbefaler vi en udvidet testtur for at teste, om det fungerer til din rideform.

Bosch midt-drev arbejde også med Rohloff og Enviolo (se nedenfor) elektronisk skiftende navhjul.

Kontinuerligt variabel transmission (CVT)

CVT-gearsystemer genkendes af det store bagerste nav. Denne har en stor automatisk skifteanordning på den.

Kontinuerligt variabel transmission er en lang sætning for et meget simpelt koncept – der er ikke et sæt antal gear på et CVT-system, snarere når du vrider et håndgreb eller trykker på en knap, kører gearingen simpelthen op og ned i rækkevidden – det er umuligt at få ude af gear og få pedalerne til at dreje rundt som vanvittigt, som det kan ske på konventionelle systemer (især navgir), da systemet altid er i gear.

Der er selvfølgelig, som med enhver cykelteknologi, fordele og ulemper:

+ Brugervenlighed – bare drej drejeknappen eller tryk på knapperne på styret for at vælge, hvor hårdt eller let at pedalere du vil have, at e-cyklen skal være. Det er det!

+ Lav vedligeholdelse

+ Der er en automatisk indstilling, der betyder, at du ikke engang behøver at flytte drejebåndet eller trykke på knapperne, systemet skifter gear for dig.

-Relativt tung, og der er bestemt mere pedalmodstand end på andre gearsystemer. E-cykler er dog velegnet til denne type gear, da motorkraften betyder, at du ikke bemærker den ekstra modstand så meget. Det vil dog betyde lidt mindre rækkevidde på dit batteri, da det elektriske hjælpesystem skal arbejde hårdere for at overvinde den ekstra modstand.

Igen interface Bosch’s mid drev med dette system:

Gearkasse under bund

Det er også muligt at placere gearingen omkring pedalakslen. Dette fungerer helt klart ikke med mellemdrev, da det er her motoren sidder, men specialist på gearkasse til bunden pinion er kommet med dette meget sofistikerede system, der fungerer med en bagnavmotor. Den største fordel ved dette system er, at motoreffekten ikke går gennem tandhjulene, og reducerer derfor slid og belastning på dem. Ligesom andre lukkede gearsystemer tilføjer den vægt sammenlignet med derailleur-systemer og er muligvis ikke så effektiv.

Tysk selskab Hård terræn specialiserer sig i denne type gear og motoropsætning, og det ser bestemt ekstremt robust og pålidelig ud til ‘arbejdshest’ type e-cykelopgaver.

Så hvor mange gear er der, og hvilken type gear har jeg brug for?

Efter at vi har sagt alt dette, bliver du ikke for hængende på, hvilke gear der kræves – tilføjelse af motorkraft gør det faktisk nødvendigt at have masser af smalt adskilte gear (som f.eks. Findes på traditionelle landevejscykler). EBR har kogt det ned til disse punkter.

  • Jo lettere dit terræn – både med hensyn til bakker og underhjul på overfladen – jo færre gear har du brug for. Ved flad bykørsel kan du måske endda overveje det ultimative i enkelhed og lav vedligeholdelse, en enkelt hastighed som Propella V3.4.
  • Ved masser af ridning off-road over udfordrende terræn skal du vælge masser af gear og sørge for, at de har en bred vifte. Gearområde – forskellen mellem de laveste og højeste gear – udtrykkes ofte i procent. Over 500% kan betragtes som et meget bredt gearområde og 300% omkring gennemsnittet og et, der skal gøre det muligt for dig at tackle en ganske stor variation af terræn.
  • Hjuludvekslinger er bedst til ridning med lav vedligeholdelse i ‘utility’ -stil, hvor e-cyklens vægt ikke er for vigtig. Efterhånden som sporty præstation og letvægt bliver vigtigere, vil du sandsynligvis læne dig mod en derailleuropsætning (dog bemærk brugen af ​​Rohloff på nogle off-road e-cykler). Hub-gear er sandsynligvis også lettere og mere intuitive at bruge til e-cykel newbies.
  • Af alle de såkaldte ‘avancerede systemer’, der er dækket over Enviolo CVT, er sandsynligvis den, der er mest velegnet til absolutte e-cykel newbies, da den er så let at bruge, mens elektronisk skiftende muligheder kan betragtes som en lav vedligeholdelse og en sporty mulighed afhængigt af den bestemte opsætning. Automatgearing er stadig en ny teknologi, så EBR anbefaler kraftigt en testtur på et af disse systemer, før du køber for at kontrollere, om det virkelig passer dig.

Hold øje med flere e-cykelnyheder og anmeldelser, og tak for at have læst!

-Rig

[ad_2]

Source link

Leave a Reply