[ad_1]

ICE-elektriske hjælpearbejdere fra Storbritannien udstyret med en af ​​de førende midtdrev på markedet, Shimano Steps elektriske hjælpesystem

En liggende cykel eller e-cykel er, som navnet antyder, en, hvor du lægger dig i et sæde snarere end at aborre på en sadel. De findes i 2, 3 og 4 hjulversioner, skønt 3 hjul eller trikes, da de er mere almindeligt kendt, er langt den mest almindelige design.

Jeg har testet kørt adskillige liggende og elektriske liggende maskiner og altid haft glæde af det – og altid modtaget masser af interesse for selve cyklen, hovedsageligt i form af hvad er det, og hvorfor skulle jeg ønske at køre en? Så hvis du også vil vide det, skal du læse videre …

Komfort

Fantastisk cykling i ægte komfort? Hvorfor ikke prøve en elektrisk liggende? Disse modeller er fra HP Velotechnik, der har et bredt netværk af forhandlere i Europa, USA og Canada.

Spørg enhver liggende rytter, hvorfor de kører på en liggende, og en af ​​de vigtigste, hvis ikke den vigtigste årsag vil være komfort. På en liggestol får du et liggende, behageligt sæde, der understøtter din ryg og spreder vægten over hele din bageste. At være sår åben skal være en saga blott. Nogle liggende kørere siger også, at de finder ud af, at der er mindre stress på håndledene og nakken (nogle modeller – men bestemt ikke alle – har et sæde forlænget over bagsiden af ​​hovedet eller i det mindste et hovedstøtte).

Jo længere du kører, jo mere kommer disse komfortfordele naturligvis frem, hvilket gør liggende særligt velegnet til lange pendler og udvidet turné.

Nydelse og hurtighed

Hastighed på flad og ned ad bakke er et stort plus i liggende favor. Du kan vinde endnu mere hastighed ved at tilføje en glider som på denne HP Velotechnik-model

En tilbøjelig, lav nede kørestilling betyder langt mindre vindmodstand. Når du kører på fladt eller ned ad bakke og en gang op til hastighed, udgør vindmodstand ca. 70-90% af pedalmodstanden, og jo hurtigere du prøver at gå hårdere og hårdere bliver det, da vindmodstanden øges med en større hastighed end din hastighed.

Dette bemærkes ret, når du kører på en liggende – du accelererer ud over området 15-20 km / t ganske hurtigt, og den mindre vindmodstand betyder, at man opnår højere hastigheder hurtigere på fladt og ned ad bakke.

Trikes giver dig også mulighed for at svinge ret hurtigt – på en tohjulet er svinghastigheden begrænset af, hvor meget der er i stand til at læne sig ind i hjørnet. At din vægt er lav nede, vil også hjælpe med at modvirke tendensen hos alle trike-design (liggende eller på anden måde) til at vippe eller i det mindste opleve hjulløft i et meget hurtigt hjørne.

Fantastisk til dem med fysiske problemer

Hvis du har et balanceproblem eller et fysisk problem, der betyder, at balancering af en tohjuling er vanskelig eller ikke mulig, kan en liggende trike være din løsning. Brug af en liggestol med den ene hånd kan også vise sig lettere. Nogle virksomheder kan også tilbyde tilpasninger til handicap, såsom skiftere, der kun betjenes med den ene hånd, kortere eller længere rammer og kortere eller længere krumtap og forskellige rammeforandringer såsom håndtag, der gør det lettere at komme på og af cyklen. Den liggende producent AZUB giver nogle gode eksempler her.

Her Californiens Laid Back Cykler viser dig, hvordan grebhåndtag fungerer:

En ekstra fordel – uanset om du har balanceproblemer eller ikke – er, at 3 og 4-hjulede liggende modeller er mere stabile ved lave hastigheder end 2-hjulede modeller.

Bær mere, lettere

Liggestole kan ofte udstyres med to sæt cykelstativ under rytteren og bagpå, hvilket giver masser af bæreevne – og vægten forbliver lavt nede for stabil håndtering, i modsætning til et diamantramme ‘opretstående’ design, hvor vægten vil være højere op.

I modsætning til med stærkt belastede stolper er der ingen chance for, at en 3-hjul vælter.

De perfekte cykler til elektrisk hjælp

Elektriske recumbents betyder, at den traditionelle ulempe ved liggende cykling – mangel på hurtigere bakker – let kan overvindes med motoreffekt.

Hillklatring kan være et svagt punkt for ikke-elektriske liggende – det er ikke så meget, at du ikke kan klatre i stejle bakker (lave gear skal lade dig gøre det), men snarere at din krop ikke er i stand til at udnytte overkroppen og klatre som du kan på en traditionel diamantramme-cykel – det være sig cykel eller e-cykel. Ved at tilføje elektrisk hjælp er du i stand til at få langt mere kraft fra benhandling alene og så hurtigere op ad bakkerne i et liggende design.

Ulemper

Ud over svag bjergbestigning (når ikke elektrisk assisteret) har liggende nogle andre ulemper at huske på, hvilket måske eller måske ikke er vigtigt afhængigt af dit særlige cykelbehov.

Bare at se på liggende gør de tre vigtigste ulemper temmelig klare; deres størrelse betyder mindre manøvredygtighed (især vanskeligheder op og over kantsten), og der kræves mere lagerplads, mens det er lavt, hvis du skal køre meget tæt på meget tung trafik, kan det føles utrygt (i praksis finder jeg motortrafik er meget forsigtig af liggende kørere og giver dig mere plads – mest sandsynligt fordi de er usikre nøjagtigt, hvilken type køretøj du er!).

Der er også det faktum, at de har en tendens til at koste mere end konventionelle cykler af lignende art.

At køre en 2-hjulet liggestol er en anden færdighed end at køre på en almindelig cykel, men ikke nødvendigvis noget sværere, når du først har haft masser af øvelse.

Nogle førende design af elektriske liggestole

Design og brand oversigt

Denne 2-hjulede e-liggende fra HP Velotechnik har fuld ophæng, intern gearing omkring pedalakslen og et baghjulsmotorassistentsystem

2-hjulet liggende er relativt sjældent og elektrisk hjælpe endnu sjældnere. Liggende trike-design findes i to hovedtyper med 2 hjul foran (rumpehuller) eller 2 bagpå (deltas). For en oversigt over de undertiden subtile fordele og ulemper ved hvert design, tjek dette Queensland Recumbent Trikes-artikel.

Her, i ingen særlig rækkefølge, er nogle af de førende mærker af elektriske hjælpe recumbents:

Catrike Ecat

Ecat-trike anvender Bosch Active Line Plus midtdrev

Imponerende kommer det både som færdigmonteret eller som eftermonterbar til en eksisterende ikke-elektrisk Catrike. For flere detaljer, se den nyttige video fra Utah Trikes:

IS

ICEs fulde fede elektriske version er et ret usædvanligt design

UK-baseret ICE har en række designs, herunder foldemønstre og en fed trike, som valget af to Shimano Steps-system (E8000 og E6100) er tilgængelig på.

HP Velotechnik

Ligesom ICE har denne tyske producent en imponerende verdensomspændende kæde af forhandlere og et stort udvalg af design. Ud over Shimano Steps midtdrev tilbyder de også Neodrives hub-system.

Terratrike

Terratrikes Rambler EVO-model bruger det branche-førende Bosch mid-drive system.

Hase Pino trin

Dette er et meget sjældent design, der tillader en lodret rytter bag og en liggende rytter foran. Den liggende rytterpedal rækkevidde kan justeres for at rumme både børn eller voksne.

Outrider

Outriders er hurtige, og de vover off-road og ser fantastisk sjov ud!

Hold øje med flere e-cykelnyheder og anmeldelser, og tak for at have læst!

-Rig

.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply