[ad_1]

Hvis du nogensinde har set indersiden af ​​en direkte drev (DD) navmotor, kan tanken have fundet dig, at der er en overraskende mængde ubrugt plads midt i det, og at det også er næsten den rigtige størrelse at montere en controller der.

Se på alt det tomme rum midt i disse to DD-hubmotorer.

Du er ikke den første person til at indse det. Så lad os se på, hvem der har gjort dette i fortiden, og hvem der gør dette nu.

_______________________________________________

BionX, den “integrerede controller” Original Gangster

For to år siden skrev vi om, hvordan Canada-baserede BionX var faldet i svære tider (for at se denne artikel, klik her). Jeg er tilhænger af historie og også udviklingen af ​​elektriske og mekaniske ting (for at se vores artikel om ebikes historie, klik her).

Historien er fyldt med eksempler på smarte opfindelser, der aldrig “har gjort det” på grund af den forretningsmæssige side af ting, der blev administreret dårligt. Undertiden var produktet ”forud for sin tid”, eller det blev simpelthen ikke markedsført korrekt. Her er nogle af detaljerne om BionX-firmaet og hub-design.

Ebike-controllere er oftest designet til at arbejde med kun en spænding. Hvis du vil “hot rod” en ebike, hæver garagebygere ofte volt og ampere. At hæve ampere er imidlertid en metode, der er bemærkelsesværdig, fordi den også hæver mængden af ​​VARME, som regulatoren og motoren lider under.

Jean Yves Dubé, grundlæggeren af ​​det firma, der ville blive BionX. Han designede en bageste direkte-drevet humotor med controlleren placeret i midten.

Hvis du vil undgå for meget motorvarme, giver det volt mulighed for at hæve, da regulatorer og motorer kan være følsomme over for varmeskader. Tilbage, da højspændingsbatteripakker simpelthen ikke var tilgængelige, var bygherrer nødt til at lave deres egne højspændingspakker fra trådløse værktøjsceller (for at se vores artikel om opbygning af en batteripakke derhjemme, klik her). Men selv hvis du havde værktøjer og færdigheder til at opbygge en brugerdefineret højspændingspakke, har BionX-controlleren en meget tilpasset størrelse og form. Så det var en ganske involveret proces at prøve at bruge en ekstern controller til at øge et BionX-hub.

Der er mange andre konfigurations-ledetråde, der antyder, at BionX var fokuseret på at lave et design, der var street-legal, og også meget vanskeligt at “hacke” (bare min mening). Ebike-love var i deres spædbarn i 1998, og det frygtedes, at hot-rodders kunne skade fodgængere, hvilket førte til, at billedet af e-cykler blev plettet, snarere end omfavnet.

Den nyere P-serie BionX hub er til venstre (designet efter at Magna overtog BionX), og den originale ældre P-serie er til højre.

Ved at have controlleren inde i hubmotoren blev noget af ledningsrøret fjernet, og det var MEGET sværere for en ejer at “rod rundt” med tarmen. Uanset detaljerne var jeg nødt til at nævne BionX først, fordi de er den tidligste henvisning, jeg kunne finde til en controller, der er placeret inde i hubmotoren.

_______________________________________________

Alt-i-en-humotorer?

Vi skrev en artikel i januar 2019 om de såkaldte “All-in-One” hubmotorer. Som det fremgår af artiklen, er dette den mest uklare drevsystem (med motor, controller og batteri alt sammen i et hus), men … Jeg kan ikke lide dem, fordi batteripakken er tvunget til at være lille, og det betyder også, at batteripakken typisk er begrænset af, hvor mange volt og ampere den kan give, for ikke at nævne, at den også er begrænset til kort rækkevidde. (Klik her for at læse denne artikel om Alt-i-ones)

Zehus-hubmotor, med controlleren OG batteripakken placeret inde i hubmotoren (hvad?)

Når det er sagt, vil jeg være klar over, at jeg rent faktisk kan lide ideen om at montere controlleren inde i huben … til “SOME” -design. En forfærdeligt designet ebike betyder ikke, at alle ebike er uønsket. Det samme gælder integrerede controllere som et tekniske princip.

_______________________________________________

Tidalforce / Wavecrest-motor

Wavecrest-motoren fra 2004 (brugt af Tidalforce ebike) er ikke længere lavet, men den er bemærkelsesværdig af flere grunde. Den havde en proprietær 7-fase sinusbølgecontroller, der var “lidt” mere effektiv end en almindelig 3-faset controller. Selvfølgelig nævner jeg det, fordi dets controller er integreret i han-huben.

Wavecrest-motoren, der bruges på Tidalforce-cykler.

På billedet kan du se, hvordan skaftet på akslen har en meget større diameter end en almindelig ebike-aksel, så motorfasetrådene ikke behøver at passere gennem en hul aksel med lille diameter (hvilket vil begrænse dem til at være tynde og svag). Den havde også optiske sensorer, som er uigennemtrængelige for varme i modsætning til de almindelige og billige Hall-sensorer (for at se vores artikel om Hall-sensorer, klik her).

Den sidste ting, de var bemærkelsesværdig med, var, at de byggede batteripakken i den forreste navmotor. Det “lignede” en 2WD ebike, men det bageste nav var motoren / controlleren, og det forreste nav var batteripakken.

Hvis du vil læse vores artikel om Tidalforce el-cykel, skal du klikke her.

_______________________________________________

Ferro Fluid spørgsmålet

Tilbage i april 2017 skrev vi om vellykkede eksperimenter, der involverede at tilføje en lille mængde ferro-fluid til en direkte drevnavmotor. Det hjælper dog ikke mellemdrev eller gearnav på grund af konstruktionsdetaljer, som du kan læse om (for at se vores artikel om ferrovæske, klik her).

Tilføjelse af et par milliigram ferro-fluid til en direkte drivnavmotor.

Du behøver ikke nødvendigvis at tage en hubbie fra hinanden for at tilføje ferrovæske, men billedet ovenfor blev vist for at vise læserne, hvordan det ville se ud indeni. FF er den mørke goo ind imellem rotormagneterne. FF er bestemt et højtydende trick, og hvis du kan lide store hubmotorer på grund af deres evne til at absorbere enorme forstærkere, så kan FF virkelig øge din ydelse for bare et par dollars (for at læse vores artikel om store hubmotorer, klik her).

Der er normalt en smal luftespalte mellem statorspiralerne (elektromagneterne, der cykler til og fra) og magneterne i rotoren. Sidepladerne på navmotoren er typisk aluminium, som ‘kunne’ absorbere og kaste varme godt. Luftespalten er imidlertid en betydelig barriere for overførsel af varmen fra statoren til udeluften.

Bare en lille mængde FF vil fylde luftspalten mellem stator og rotor. Det er en væske, så det tilføjer meget lidt træk. Da det er magnetisk, behøver du ikke bekymre dig om, at det lækker ud eller sætter sig ned i en pool. Den klæber fast på rotormagneterne og skaber en væskebro, som varmen kan rejse igennem. Dette betyder, at dine midlertidige spidsforstærkere (brugt i nogle få sekunder, når du accelererer) kan være så mange som fordoblet i nogle tilfælde uden skade på motoren.

Da FF giver en overraskende stigning i DD-hubmotor-ydeevne, kan visse modeller af hubmotor, der tidligere havde været “lidt kedeligt”, nu betragtes som en levedygtig mulighed for anstændig ydelse. De hubber, der er anført nedenfor, skal alle overvejes under henvisning til deres lageregenskaber, og derefter også deres potentiale, hvis FF tilføjes.

_______________________________________________

Stromer ST1

Jeg ville ikke kalde Stromer en varm stang, men … for rimeligt fladt land (som et strandsamfund), at bruge en DD-hubmotor, der er begrænset til 500W, er ikke forfærdeligt. Midt-drev skal ofte skiftes for at drage fuld fordel af gearene (som gør det muligt at klatre godt). Nogle mennesker kan dog lide enkelheden i et E-drev uden skift (For at se vores anmeldelse af Stromer ST1 fra 2013, skal du klikke her).

Statoren fra en Stromer DD-navmotor til venstre, og den runde controller fjernet (til højre). Den sorte goo er “potting” for at vandtætte elektronikken og også afstive den fra stød og stød.

Min første reaktion på at se konstruktionsdetaljerne for Stromer-motoren er, at … tilføjelse af FF ville hjælpe det meget … HVIS … du kunne hacke controlleren for at tilføje flere ampere (som du ikke kan). Hvis du finder en brugt Stromer til en meget god pris, skal du være opmærksom på, at du kan smide lager “hockey puck” -controller og tilføje en ekstern controller, der låser op potentialet i dette velfremstillede produkt.

Stromer er en schweizisk-designet og tysk-fremstillet “Mercedes” type ebike. Momentsensoren og kontrolprogrammering gør dette til en eksotisk lavdrevet som en dyr 4-cylindret bil. Det kører helt fantastisk, men … der er ingen alvorlig magt til rådighed.

Ligesom Voilamart-huben nedenfor er Stromer-controlleren fuldt “indkapslet” til vandtætning. Klik her for at se vores artikel om vandtætning af din ebike.

_______________________________________________

Golden Motor “Magic Pie”

Hvis du absolut skal have en DD-hubmotor lige nu, og du har brug for en integreret controller, er et Golden Motor-sæt “go to” -systemet. De har gjort dette i et stykke tid, så de er ikke nye til det, og dette er et meget rigtigt produkt.

Magic Pie-hubmotor-familien fra Golden Motor.

Disse navmotorer reklameres for at have en programmerbar integreret controller, der fungerer med spændinger på 24V, 36V og 48V. Hvis du vil konvertere en BMX, der har et 20-tommer hjul til et barn, er dette sandsynligvis den nemmeste måde at gøre det på. Deres hjemmeside kan findes ved at klikke her.

“Magic Pie” -motoren fra Golden Motor, og den er integreret controller.

Jeg kender ikke nogen, der har føjet FF til en Magic Pie, men det ville være fantastisk, og jeg vil holde øje med alle oplysninger om det.

_______________________________________________

Voilamart 1500W

Jeg ved ikke noget om dette firma, og fra marts 2020 er de nye for mig. Imidlertid er dette design meget spændende. Hvis du bruger en støbt aluminiumspindel i midten af ​​en DD-hub (i stedet for den fælles stemplede stålskive) vil navet være tungere og dyrere, men … aluminiumet fungerer som en termisk svamp til at absorbere varmen fra enhver midlertidige amp-spikes, du oplever under acceleration. Derefter kan den indfangede varme spredes over tid, når du bare kører med.

Den støbt aluminiumspindel i midten af ​​Voilamart 1500W navmotor, med regulatoren fjernet. Egerne er flade for at give den mulighed for at absorbere varme fra controlleren… meget klog.

Jeg nævnte stator-kernen af ​​støbt aluminium som en nøglefunktion, der findes på de såkaldte “1500W” -motorer (som har 35 mm brede statorer), og disse er en af ​​mine yndlingsanbefalinger, da de typisk har været i stand til at køre pålideligt på 2600W (52V X 50A). Hvis du kan tilføje ferrovæske, kan du endda bruge mange flere ampere i mindst et par sekunder, hvilket ofte er alt, hvad det kræver for at komme til dens tophastighed. Klik her for at læse vores artikel om en populær 1500W DD-hubmotor.

Voilamart-controlleren fjernes fra hubmotorens center. Den ukendte klare goo har været mistænkt for at være silikone vandtæt, og en prøve havde goo let opløst af “white spiritus”. Pic med tilladelse fra ES-medlem “dastardlyman”

Denne motor annonceres som et 48V-system, og det betyder, at den sandsynligvis har de fælles 63V maks. Kondensatorer. Det kan “være muligt” at bruge en 14S 52V batteripakke, men den er ikke verificeret endnu. Hvis du bruger den anbefalede 48V, resulterer 1500W-effektgraden i maksimalt 31A. Ikke dårligt, men det vil bestemt ikke føles som 50A (hvilket er ret rart, hvis du kan få det til).

Jeg formoder, at denne motor vil fungere ganske godt med ferrovæske, så statorspiralerne ved en lejlighedsvis 2600W (52V X 50A) ikke ville være i fare for skader på grund af overophedning. Bestandskontrollen ser imidlertid ikke ud til at have en anstændig varmekastningsvej. De brede og flade eger fra statorspideren (som controlleren sidder på) ville absorbere noget varme, så det er gode nyheder.

Hvis jeg havde en, ville jeg tilføje en temp-sensor til controlleren og derefter se, hvor meget hun kunne tage. Hvis du tilføjede FF, så formoder jeg, at sidepladerne kunne absorbere en hel del varme fra stator-edderkoppen, og som et resultat ville controlleren markant drage fordel af at tilføje FF. Jeg vil også tilføje en vis termisk forbindelse mellem controller-basen og stator-edderkoppens kontaktpunkter for at sikre, at enhver regulator-varme, der bygger, ville have en anstændig flugtvej.

34-MPH (55 km / t) tophastighed på fladt land i et 26 tommer dæk (450-RPM’er) antyder, at standardmodellen har en kV på 12,8 / RPM pr. Volt. (Klik her for at se vores artikel om kV- og motordesigndetaljer). Fortegnelsen indebærer, at den har en 7-trins kassette i stedet for en 7-trins frihjul, men regn ikke med den.

Hvis du er tilpas med risikabel opførsel og er nysgerrig efter denne nye model, skal du klikke her for linket fra marts 2020.

Ok, det er tre DD-hubmotorer med integrerede controllere, der faktisk findes, og to fra ebikes historie. Dette inkluderer ikke de all-in-ones, men … dette er en artikel, der skulle skrives, og jeg er bare fyren til at gøre det….

_______________________________________________

Skrevet af Ron / spinningmagnets, marts 2020

[ad_2]

Source link

Leave a Reply