[ad_1]

Hvis du er en almindelig e-biker, kender du den slags samtale; du chatter med en interesseret tilskuer om din e-cykel, giver dem alle detaljer om rækkevidde og hvordan motoren fungerer, hvor god den er til at hjælpe dig med at cykle ubesværet op ad bakker.

De ser så interesserede ud, at de er ved at løbe ud og købe en.

Så er det deflaterende spørgsmål og svar, ‘Hvor meget?’ … .. svarer du ‘Rundt X, 000’ … så vises det tvivlsomme look, eller måske endda det smertefulde udtryk eller bemærkningerne som ‘godt, jeg kunne få en brugte bil / motorcykel til det .. ‘

Lad ikke sådanne samtaler afskrække dig i at overtale andre – e-cykler er en fantastisk investering, uanset hvordan du ser på det, og her vil vi bevise det.

Lad os starte med nogle åbenlyse generelle punkter, der overses af dem, der ser en pris for et e-cykel, og sætter spørgsmålstegn ved, om det har en for mange nuller.

Brændstofomkostninger Cents af elektricitet kontra $ gas

Det er altid vanskeligt at sammenligne omkostninger, da driftsomkostninger naturligvis varierer enormt fra person til person, e-cykel til e-cykel, stat til stat og land til land.

Men selv nogle meget uslebne og beskidte tal viser, at e-cykler er i en anden liga, når det kommer til driftsomkostninger mod stort set enhver anden form for motoriseret transport.

En gennemsnitlig amerikansk ejet, gasdrevet bil har et brændstofforbrugstal på omkring 24mpg. En elbil får typisk 90 til 130 MPG (tilsvarende).

De fleste eBikes kommer et sted rundt 2.000 MPGe på denne foranstaltning, cirka 20 gange mere effektiv med elektricitet end en Tesla Model S eller mere end 80 gange mere effektiv end en gas-guzzler!

Selvfølgelig betyder det billigere brændstofomkostninger for en e-cykel – den gennemsnitlige elpris i USA er i øjeblikket omkring 13 cent pr. kWh (kilowattime).

En god e-cykel skal være i stand til at opnå et strømforbrug på mindst 20Wh pr. Mil og muliggøre et 20% effektivitetstab, der går fra indenlandsk ladestik til e-cykelbatteri, der fungerer ca. en fjerdedel af en cent pr. mile i ‘brændstof’ omkostninger!

I modsætning hertil svarer en typisk gasdrevet bil i USA, der bruger 24 mg regelmæssigt brændstof, ca. 10 cent pr. Mil i brændstofomkostninger alene baseret på den aktuelle gennemsnitlige pris på 2,47 $ pr. Amerikansk gallon – en svimlende 40 gange mere end en e-cykel.

Andre omkostninger

Selvfølgelig inkluderer de ovennævnte tal ikke alle andre omkostninger forbundet med transport af motorkøretøjer og kræves ikke af en e-cykel.

Ifølge US Bureau of Labor Statistics udgør de gennemsnitlige gasdrevne bilomkostninger ud over køb og brændstofomkostninger på $ 3.554 årligt.

Selvfølgelig har e-cykler tilbagevendende omkostninger. Lad os tage et eksempel uden tvivl fra den dyre ende af spektret, en fuld suspension e-mtb, og denne video har venligt gjort alt det hårde arbejde med at specificere omkostningerne for os:

De store årlige driftsomkostninger, der er givet årlige vedligeholdelsesomkostninger her, udgør en meget præcis £ 1046,50 – fjern deres beregnede elektricitetsomkostninger på £ 36,50, og du sidder tilbage med £ 1010 eller US $ 1241 (forudsat at komponenter koster det samme relative beløb i begge lande ).

Videoen nævner ikke batteriudskiftning – den enkelt dyreste ‘forbrugsstoffer’ på en e-cykel.

Lad os antage, at du bruger et højkvalitets Bosch 625Wh batteri over ti år.

Disse forhandler i øjeblikket omkring US $ 900, så det er en ekstra US $ 90 årligt for at bringe årlige e-cykel-driftsomkostninger til 1331 $. Stadig mere end $ 2.000 billigere end en gennemsnitlig bil – og husk, at dette er et ekstremt eksempel.

Mere moderat brug af en e-cykel med lav vedligeholdelse vil komme ind på en brøkdel af dette.

Endelig er der afskrivningsfaktor; e-cykler holder deres værdi godt over en lang periode, hvorimod biler helt sikkert afskrives mere; baseret på rent anekdotisk bevis vil en splinterny bil afskrives hurtigere og miste meget mere af sin værdi i løbet af flere år sammenlignet med afskrivningen på en splinterny e-cykel.

Med andre ord er det ingen økonomisk konkurrence til fordel for e-cyklen!

Spred omkostningerne eller lejen

Mange biler købes via en månedlig betaling på flere hundrede dollars som beskrevet i dette NerdWallet-artikel, som naturligvis er en enkelt betaling for en bil ude af spørgsmålet for de fleste.

Ifølge NerdWallet er den gennemsnitlige månedlige købsomkostning (ekskl. Andre driftsomkostninger) USD 372 til US $ 523 for henholdsvis brugte og nye biler.

Du får en fantastisk speciel e-cykel svarende til kun et par månedlige betalinger på en bil.

Og hvis prisen på en e-cykel er for meget, eller du bare er usikker på, om du vil bruge den på lang sigt, er der en voksende tendens for personlig, langtidsudlejning af cykel og e-cykel (i modsætning til timelånet) ordninger, der er blevet en fast inventar i mange byer rundt om i verden).

Denne Guardian-artikel detaljer hvordan Swapfiets tilbyder månedligt leje af fast cykel til attraktive priser, inklusive e-cykler, på udvalgte steder i Holland, Tyskland og Danmark.

Artiklen beskriver også, hvordan Buzzbikes tilbyder en månedlig lejeordning i London og allieres med muligheden for at købe cyklen gennem sin Cycle to Work-ordning.

Sidstnævnte er en skattefordelingsordning, og det er værd at undersøge, om nogen af ​​disse – eller faktisk en direkte subsidieordning – er tilgængelig i dit område.

Sådanne ordninger spreder sig sandsynligvis kun i fremtiden, hvilket gør den oprindelige fremragende investering i en e-cykel endnu bedre.

Paris ser nogle af de mest spændende ordninger inden for e-cykeltilskud og leje som denne Bloomberg-artikel detaljer.

Ordningen kan snart ende, men selvom den ikke fortsætter, lyder det som en virkelig omkostningseffektiv måde at afprøve e-cykler – Véligo-lejeprogrammet tilbyder sine køretøjer ikke i timen, men i måneden.

Hvis brugerne forpligter sig til en kontrakt på mindst seks måneder, kan de leje en e-cykel for kun € 40 pr. Måned, hvor halvdelen af ​​det beløb er berettiget til at blive betalt af arbejdsgivere, som derefter kan modregne deres bidrag mod skat.

Andre økonomiske fordele

Som hovedregel er e-cykler også billige at eje og køre sammenlignet med regelmæssigt at bruge offentlig transport.

I USA koster massetransport og busrejser en estimeret gennemsnit på 70-90 cent pr. mile, mens de fleste beregninger af omkostningerne til cykel og e-cykelomkostninger pr. mile derimod ligger langt under 20 cent pr. mile.

Selvom vi handler om omkostninger pr. Mil for cykler og e-cykler, er der endda et argument for at sige, at e-cykler kan have lavere driftsomkostninger end ikke-assisterede cykler, hvis elektricitet kommer fra din egen kilde, f.eks. Din egen solenergi paneler eller vindmølle (sammenlignet med omkostningerne til mad, der er nødvendig for at drive en ikke-elektrisk cykel …).

Pengespareargumenterne til fordel for e-cykler fortsætter – som vi regelmæssigt har rapporteret hos EBR, får du træning, og så som et sundere individ vil du tage mindre fritid (muligvis ubetalt) og også være mere opmærksom og produktiv når du er der.

Tiden er lig med penge, og hvis du væver dig igennem overbelastning og ikke sidder fast i en stationær eller langsomt bevægende bil, der brænder gas, sparer du helt sikkert penge – ikke kun på brændstof, men på den ekstra tid kan du sende noget produktivt.

Så næste gang du begynder at have den samtale om omkostningerne ved e-cykler, tilbyder du bare at sende den, det klager over den høje pris på e-cykler, et link til denne artikel….

Hold øje med flere e-cykelnyheder og anmeldelser, og tak for at have læst!

-Rig

PS Glem ikke at deltage i Electric Bike Report community for opdateringer fra den elektriske cykelverden plus tips om e-cykeltur og vedligeholdelse!

.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply