[ad_1]

For den seneste del af vores anmeldelser af de mange elektriske Brompton-systemer derude bringer vi dig et kig på et helt nyt letvægtssystem fra Storbritanniens Cytronex sammen med et nyt og meget simpelt gearløst krumtap fra Tysklands Pendix, der har været i produktion for en mens nu.

Vi har allerede taget et kig på systemer fra Brompton selv, Nano, Swytch og Velospeeder her samt opfølgning med en sammenligning af systemer fra ARCC og Sparticle her.

Da Brompton er en af ​​verdens populære og geniale foldecykler, men også en af ​​de vanskeligste at elektrificere, er det måske ikke overraskende forsøgene på at forbedre det, der allerede findes derude, bare fortsætter med at komme….

Cytronex gearet hubmotor

Cytronex har i mange år designet og produceret letvægts, elektrisk eftermonteringssæt til fornavmotor til cykler.

Tidlige Cytronex-systemer brugte NiMH-batterier og havde et godt omdømme ad gangen i branchen, da lithium-ion-batterier næsten ikke var så pålidelige som dagens tilbud.

Imidlertid blev der i 2017 lanceret et helt nyt produkt – C1 – med en større ny flåde af patenteret teknologi, herunder nyt lithium-ion-flaske-batteri inklusive alt Cytronex ‘s eget designkontrolkredsløb og deres nye styreknap til styret.

Cytronex har netop lanceret deres egen Brompton-specifik version af Cytronex eftermonteringssæt.

Som med C1 har de opholdt sig med en gearmotor i forreste nav, men en lettere og smalere version, der passer perfekt ind i Brompton gafler.

På en måde er dette det mindst interessante og mest konventionelle aspekt af systemet, da resten er Cytronex ‘eget design og fremstilles på deres Winchester-base.

Flaskebatteriet (tilsyneladende testet i en meter vand) har et meget robust legeringshus, og monteringsenheden på cyklen er et dejligt stykke teknik ved hjælp af en marinekvalitets rustfrit stålhåndtagsdrevet flaskeudløsningsfang.

Den enkelt styretast kontrollerer alle funktioner. Begge ser imponerende tekniksprodukter ud.

Der er også noget imponerende design ved baghjulets tandhjul, en lille bevægelsessensor, igen af ​​Cytronex ‘eget design.

Dette tæller tandhjulets tænder, når de passerer det, og målet er at levere strøm nøjagtigt og jævnt over et godt hastighedsområde, når man er allieret med konstant strømstyringen.

Kabelkørsler er pæne med ledningen fra den bageste tandhjulssensor til flaskebatteriet, der løber gennem indersiden af ​​kædetappen.

Foruden den enkelte styreknap til kontrol er der også en Cytronex-app til pc og Mac, der bruges sammen med opladningsbasen kendt som ‘Opladningssko’, såvel som at være en oplader fungerer som et USB-stik, så du kan tilslut flasken til en pc eller Mac til nyttige opgaver som at ændre, hvor meget strøm hvert af effektniveauerne vil levere eller køre diagnosesoftware.

Der er to opladningsmuligheder, en 2 amp og en fysisk større hurtig 4 amp version (sidstnævnte koster £ 43 ekstra) og opnås ved at sidde batteriet i ladesko.

Dette er et meget letvægtssystem, der tilføjer omkring 3,2 kg til vores testmodel, med hardwired mini-LED’er, der tilføjer omkring 170g ovenpå.

Konkurrerende sæt, der er lettere, vil næsten helt sikkert have et mindre batteri eller en mindre kraftig motor, så hvad angår forholdet mellem styrke og vægt ser Cytronex Brompton ud til at være øverst på træet.

Anden konkurrence kommer i form af Swytch som tilføjer omkring 7,5 pund (3,4 kg) til en nylig version, jeg prøvede, og selvom dette er en meget omkostningseffektiv og let løsning, mangler den kvaliteten og sofistikationen af ​​Cytronex.

Cytronex pakker et 180Wh batteri, så det ligger foran det lille batteriindstilling Nano i en pund-for-pund-kamp og er i det mindste på niveau med Swytch.

Det trumfer også den meget høje kvalitet og sofistikerede ARCC system med hensyn til batterikapacitet, vægt og omkostninger.

Fordele

Motoren er meget stille i drift, og kraften leveres jævnt omkring et sekund, efter at du har startet pedalering, da tandhjulsføleren går i gang.

Cytronex siger, at systemet kunne have været indstillet til at tændes straks ved pedalering, men forsinkelsen er en sikkerhedsfunktion, der forhindrer dig ved et uheld at anvende strøm, mens du udfører en U-sving, for at give et eksempel.

Sensoren er en vidunderlig diskret og effektiv del af systemet og ser relativt let at montere sammenlignet med svejse bevægelse og bundbeslag moment sensorer, der kræver henholdsvis fjernelse af krumtap eller fjernelse af bundbeslag.

Jeg testede det i UK’s Pennine foden og det sejlede op alt, der blev lagt foran det.

Da det var et bevægelsessensorsystem, så det ud til at drage fordel af at blive kørt sportivt, eller i det mindste at opretholde en rimelig kadence og såvel som at opretholde god hastighed over de mere rullende bakkesektioner var der også masser af drejningsmoment i reserve til de stejlere 15% skråninger.

Funktionen med en enkelt knap gør livet så enkelt, når du har brugt det et par gange.

På lejligheder og nedefra kunne jeg slukke for strømmen med et enkelt tryk på kontrolknappen, og jeg fandt mig selv gøre dette ofte, da motoren er så let at pedalere uden strøm.

Ved at holde tænd / sluk-knappen tændt i et par sekunder betød jeg, at jeg hurtigt kunne skifte mellem de tre effektniveauer for at opnå lige den rigtige blanding af menneskelig og motorisk magt.

En endnu længere presse betød, at jeg kunne tænde og slukke for de lette og meget effektive LED’er.

Hele systemet siger, at brugervenlighed er enkel og enkelhed betyder ofte pålidelighed. Det er så godt designet, at der ikke er behov for det rod, der følger med andre systemer.

For eksempel betyder et farvet belysningssystem integreret i displayet, at du ved, hvilket effektniveau du befinder dig i, og behøver derfor ikke et separat display til dette.

Den smarte og præcise tandhjuls bevægelsesdetekteringsmekanisme betyder, at strømmen går ud i cirka 15 cm af cyklens fremadgående bevægelse.

Tilsyneladende angiver de tekniske krav kun bremseudskæringshåndtag, hvis systemet ikke skærer strøm inden for 2 meter fra bevægelse fremad, så der er ikke behov for besværlige bremseafskærmningsarme, som også tilføjer komplikationer og rod.

Ulemper

Batteriet er monteret øverst på Brompton-rammen og tilføjer således lidt til højden af ​​den foldede pakke, men det stikker kun lidt over sædehøjden – bemærk, at testcyklen var en Brompton B75 som har en udvidet sædepude, der hæver sig højere end normalt, når cyklen er foldet ned.

Der vil være kørere, der foretrækker det øjeblikkelige svar fra en momentsensor på trods af de ekstra omkostninger og komplikationer, det medfører til eftermonteringskits.

Og under alle omstændigheder er Cytronex-systemet stadig temmelig lydhør med kraft, der sparker hurtigt ind og skærer lige så hurtigt ud, når du stopper.

Hvis en effektiv gangassistentfunktion til bakkeopstart let kunne integreres i betjeningen med en enkelt knap, ville det være en næsten perfekt strømforsyningspakke til en let Brompton.

Hvis du er meget tung eller regelmæssigt trækker store mængder på en Brompton, er en gashåndteret kødmere model som Sparticle kan det være værd at føje til din liste over mulige valg.

Jeg havde et par specifikke, men temmelig mindre uklarheder.

For et så højt kvalitetssystem er batteregarantien på mindst 60% kapacitet efter et år eller 300 opladningscyklusser (alt efter hvad der er før) lidt skuffende.

Cytronex siger, at den samme garanti stadig gælder for det originale Cytronex-system, og der er batterier i brug i dag, der er 12 år gamle.

Cytronex tilføjer også, at da levetiden for de nye batteripakker ser ud til at være meget god, vil de sandsynligvis øge garantien til mindst 2 år.

Jeg har allerede nævnt manglen på en hill-start-funktion, og hvis dette kunne tilføjes sammen med en smartphone-version af appen, så du kan ændre magtprofiler på farten, ville det forbedre det, der er et allerede ekstremt imponerende system.

Fra £ 1.073.

Ordre detaljer her.

Resumé

Sandsynligvis det letteste og mest effektive Brompton eftermonteringssystem derude, og et der ser ud som om det er lavet til at vare og vare.

Pendix Gearless Mid Drive

pendiks er et tysk designet og fremstillingssystem og har eksisteret siden 2016 og fået en jævn strøm af tilhængere siden det blev introduceret i 2016, primært fordi det er et så rent udseende og enkelt at betjene system.

Den består af kun to hovedkomponenter, bundmontering, gearfri 48V-motor og rammemonteringsbatteri.

Montering kræver udskiftning af bundbeslaget, da strømmen leveres via en bundbeslagsmomentføler, der er integreret i sættet.

Der er flere valgmuligheder for batteristørrelse fra 140Wh til 2 x 500Wh batterier. Min testcykel med systemet klar monteret fulgte med et 307Wh batteri.

Med det dejlige rene designudseende og brugervenlighed ændres effektniveauerne ved at dreje den store urskive på enden af ​​batteriet, og et cirkulært lys på batteriet fortæller dig ladningstilstanden, begynder med grønt, når det er fyldt og går gennem rav til rødt for at være tæt på tomt.

På trods af den tilsyneladende enkelhed skal det være udstyret med en godkendt installatør som beskrevet på Pendix-forhandlerens websted (kun Europa).

Fordele

Der er meget at lide ved Pendix-systemet. Det passer til Brompton og andre mapper på flere måder.

Der er ingen kabelløb, der kan bøjes eller blive fanget under foldning, og det er et af de få midtdrev, der passer til næsten enhver ramme uden nogen form for ændring er påkrævet.

Den skal heller ikke tilføje meget til dimensionerne på den foldede pakke.

På Brompton er den endelige foldede størrelse med monteret Pendix 64 cm x 59,5 cm x 38 cm sammenlignet med 60 cm x 59,5 cm x 28 cm for en ikke-elektrificeret Brompton.

Produktionens kvalitet ser faktisk ekstremt solid ud, med legeringshus på alle udsatte dele og et meget slankt og hurtigt twistlock-system til montering og fjernelse af batteriet i batteriholderen.

Selve batteriholderen var også sikkert monteret på rammen med plastbelagte jubelklemmer.

Der var ingen raslende eller påviselig bevægelse af batteriet på rammen under kørslen.

Som med alle gearløse systemer leveres strømmen næsten lydløst.

Ulemper

Jeg fandt, at strømforsyningen var noget ‘hakket’ sammenlignet med normen for drejningsmomentfølsom vejesystemer, som ofte er meget glatte.

Når indstillingen til den højeste ‘Sport’ tilstand var, kom strømleveringen lejlighedsvis ind så pludselig, at den kastede pedalen ud fra under min fod – den venstre krumtap synes at være en del af motoren, så hvis motoren ikke stopper med det samme du holder op med at trampe, som det skete lejlighedsvis, at krumtagerne fortsætter med at køre fødderne rundt, når du ikke vil have dem til det.

Det er et sjældent problem, men det er umuligt at forudsige, hvornår det vil ske, skønt pedalering langsomt og glat synes at hjælpe med at lindre det.

På trods af dette var selve motoren også mærkbart svagere end de fleste andre systemer på meget stejle bakker. Det er ikke at sige, at det ikke var værd at have det, som det helt sikkert var, især i den øverste indstilling.

Det syntes heller ikke at være det mest effektive system; Jeg estimerer, at mit interval ville være omkring 20 miles fra 307Wh-batteriet.

Du får muligvis bedre tal i mindre kuperet land (jeg prøvede det i Storbritanniens Pennines bakke række) og også med lavere gear end det 50 tand kædehjul gav i den seks hastighedstest Brompton det kom monteret på.

Brug af den øverste effektindstilling meget af tiden betød også lavere rækkevidde.

Den samlede vægt af cykel og batteri er 42,2 pund / 19,14 kg (eller 37,3 pund / 16,94 kg uden det meget let aftagelige batteri på 4,9 pund / 2,2 kg).

Sættet kom på en Brompton, hvis uelektrificerede vægt er 26 pund / 11,8 kg, så Pendix-kittet tilføjer i området 16,4 pund / 7,43 kg.

Dette betyder bestemt, at du vil se vægten af ​​den foldede pakke, selv når batteriet er fjernet, især når du løfter det over taljehøjden.

Ufoldet er det en anden historie; på trods af den ekstra vægt er den pænt fordelt, så det ikke påvirker håndtering eller bæring af den ved din side, f.eks. op trin, for meget.

Resumé

Hvis du vil have et rigtig godt lavet og smukt designet system og ikke udsættes for den relativt tunge vægt og manglen på rå kraft op ad stejle bakker, er Pendix en meget pæn løsning til at elektrificere din Brompton.

Fra £ 1.649.

Flere detaljer om systemet og britiske aktionister her.

Hold øje med flere e-cykelnyheder og anmeldelser, og tak for at have læst!

-Rig

PS Glem ikke at deltage i Electric Bike Report-gruppen for opdateringer fra den elektriske cykelverden plus tips om e-cykeltur og vedligeholdelse!

.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply