[ad_1]

-Ved Richard Shrubb

I sidste uge afsluttede en gruppe på fire mænd med kunstige hjerter en 27 mil tur på e-cykler på Dark Peak 3 Reservoirs Cycle Trail i UK Peak District.

Samlet kalder de sig The Cranks Electric Cycling Club og cykler regelmæssigt 20-30 miles sammen.

De venter enten på nye hjerter eller nyder livet maksimalt uden håb om en.

Electric Bike Report talte med to af dem, Ian og Bob.

Ian Wilton

Ian, 56, plejede at være lærer i udendørs og eventyrssport specialiseret i at tage børn med særlige uddannelsesmæssige behov ud klatring, grotter og rappelling, ude i ørkenen.

Han havde ingen familie eller personlig historie med hjerteproblemer. Han klatret sammen med sin søn i Snowdonia den 28. august 2017, da han fik et massivt hjerteinfarkt.

De befandt sig i en skrækkelig hældning, så det blev betragtet som for farligt for en indledende helikopterredning, og i stedet tog det ni timer for bjergredningsholdene at bringe ham til en helikopter og derefter hospital.

Denne ekstra belastning på hans hjerte kan have ført til komplikationer, da en gang en stent blev monteret og derhjemme blev han diagnosticeret med alvorlig hjertesvigt.

Ian fortæller: ”Hjertet var meget hårdt beskadiget med masser af arvæv og dødt væv, og jeg blev sat på listen over hjertetransplantationer.”

Hans tilstand blev værre, mens han var på den ‘presserende’ venteliste, og han blev betragtet som for uegnet til at gennemgå en transplantation.

Der var et kort vindue med mulighed for at få venstre ventrikulære hjælpeanordning (LVAD) monteret for at redde hans liv. Dette er en slags pumpe, der hjælper hjertet.

Pumpen drives af to eksterne 14 volt-batterier i løbet af dagen og af el-strøm hver nat – en LVAD-bruger skal tilslutte sig selv, når de går i seng.

For Ian har LVAD-oplevelsen ikke altid været for behagelig. Sættet med batterier og en intern defibrillator vejer ca. 12 kg og skal bæres overalt.

Ledninger gennemgår et permanent åbent sår i maven, der er kendt som en ‘fistel’, og LVAD-brugeren kan for eksempel ikke have et bad eller et brusebad, men skal snarere omhyggeligt håndvaskes.

For at tilføje hans komplikationer har Ian en intern defibrillator. Han siger, ”Defibrillatoren fyrede to gange inden for en måned ganske tilfældigt. Jeg sad bare der og så på tv’et og pludselig fik jeg et massivt stød på 800 volt. Jeg så en blå blitz, hørte en høj knæk og leviterede ud af stolen en god seks centimeter! ”

Til at begynde med vidste han ikke, at det var hans interne system og troede virkelig, at det var telefonopladeren, eller at hans lænestol på en eller anden måde var blevet fastgjort til stikkontakten, ikke det sæt, der var installeret i brystet!

Disse oplevelser og andre forlod Ian helt nede og kunne ikke forlade huset bortset fra hospitalbesøg.

Han beskriver en form for PTSD, hvor blinkende lys freaked ham takket være hans defibrillator hændelser.

Bob Gower

Ligesom Ian bor den 66 år gamle Bob ganske tæt på Wythenshawe Hospital i Manchester, et af Storbritanniens vigtigste centre for ekspertise i hjertetransplantationer.

For de tidligere børns socialarbejdschef havde han en mere typisk indrejse i verden med at have brug for et nyt hjerte – han blev diagnosticeret med genetisk kardiomyopati, en degenerativ sygdom, hvor hjertet udvides og svækkes, indtil det ikke længere kan pumpe.

I november 2017 blev han indlagt på hospitalet og fik at vide, at han havde brug for et nyt hjerte, eller at han ville dø. Han var for syg til en transplantation, så en LVAD var monteret.

Den psykologiske indvirkning på Bob var også stærk – og indså, at han var afhængig af, at en anden døde, for at han kunne leve, og at han måske ikke overlever, selvom der blev givet et nyt hjerte til ham.

Genoprettelsesprocessen var en hård vej, selv med det kunstige hjerte. Bob var en almindelig cyklist og tænkte selv, mens han ventede på LVAD-operationen, på en e-cykel til at komme rundt.

Et samfund af gensidig støtte

En af de vigtigste medarbejdere i hæren af ​​eksperter, der er involveret i at hjælpe folk med at komme sig efter store hjerteproblemer, er den kliniske psykolog.

Wythenshawe Hospital-psykolog har oprettet en regelmæssig kaffemorgen til LVAD- og hjertetransplantationspatienter, hvor folk i samme båd kunne grine, chatte, kommisere og dele deres oplevelser.

Bob forklarede, ”En af de andre LVAD-patienter havde allerede købt en e-cykel, og jeg øgede min forskning. I november sidste år var jeg i York, hvor der var et antal cykelbutikker, og min kone talte mig om at prøve at ride et par. ”

Han købte en Riese & Müller Charger e-cykel, som han siger “har en konstant variomatisk gear i navet og er god til al den ridning, jeg laver!”

Han og den anden eksisterende e-cykelrytter fik tale med deres stipendiater i LVAD-kaffegruppen om deres køb.

I følge Bob var Ian en af ​​de mest interesserede, med hans manglende evne til at udføre alle de sportsgrene, han plejede at nyde, men hun havde lyst til Great Outdoors.

Ian lejede først og fremmest e-cykler og kørte med sin datter på fladere ruter.

Han fortæller: “Min datter sagde: ‘Dette er første gang, jeg har set dig smile siden dit hjerteinfarkt'”

For en person, der undertiden kæmper med åndedrættet ved at komme op ad trappen i sit hjem og besvime blot ved at rejse sig for hurtigt, fandt han, at han kunne cykle i miles og miles, endda op ad nogle bakker.

Ian købte sig en Raleigh Centros hybrid e-cykel.

Bob bor på toppen af ​​en bakke over en lille by i Lancashire. Takket være hans tilstand var han inden sin e-cykel ekstremt begrænset til, hvor han kunne gå.

Han finder sig nu i stand til at cykle ind i by og hjem med en anstændig mængde shopping på sin cykel. Det har købt ham sin frihed.

Cranks Electric Cycling Club er født

Kom sent på foråret i år begyndte seks nuværende LVAD-brugere at cykle sammen rundt i landskabet i Lancashire og Peak District.

De cykler 20-30 mil for hver anden uge. Hjerteenheden på Wythenshawe støtter og opmuntrer dem aktivt.

Ian fortæller, at der for nylig var et problem for et af gruppemedlemmerne. ”Vi stoppede for frokost, og han sagde: ‘Jeg føler mig ikke sulten’, som jeg syntes var lidt underlig. Vi fik vores sandwich, og da han vendte tilbage til bordet sagde han: ‘Jeg går en lille gåtur.’ Han var meget bleg og inden for ca. 10 meter faldt han på knæene, og jeg ringede 999 til en ambulance lige da ”.

En af de særegenheder hos nogen, der bærer en LVAD, er, at de ikke har nogen puls, selv når de er bevidste, takket være pumpen, der giver en konstant strøm i modsætning til hjertet.

Gruppen var i stand til at forklare ambulancepersonalet, at han ikke var død, en uddannelse for dem i denne sjældne tilstand!

Den næste dag var Bob i Wythenshawe og søgte yderligere vejledning fra konsulenten og spurgte, om de ikke skulle cykle på grund af ulykken?

Svaret kom tilbage, at de positive opvejer langt negativerne.

Fysiske og psykologiske fordele

Ian har fået at vide, at da han er over 6 fod høj og har O + blodgruppen, kan han måske aldrig få et nyt hjerte.

Han blev opmærksom på, at tilgængeligheden af ​​nye hjerter er faldet gennem årene takket være trafiksikkerheden i Det Forenede Kongerige forbedret.

Dødelige bilulykker var en vigtig kilde til sunde hjerter, men takket være antallet af faldende er der færre tilgængelige fra unge, sunde donorer.

I en vis grad lever Ian nu i håb om bedre teknologi for at give ham en fuldt implanterbar LVAD i de kommende år, og dette har haft en dybt positiv indflydelse på hans mentale helbred, generelle livssyn og hans fremtid.

Fra at være for syg til at få et nyt hjerte mener Bob imidlertid, at hans e-cykeltur har betydeligt bidraget til hans notering på transplantationslisten igen.

Ja, takket være e-cykeltur og hjælp fra sit lokale hospitals kardiorehabiliteringstjeneste, har han genvundet den fysiske form for potentielt at leve igen, som han gjorde, før hans kardiomyopati blev deaktiveret.

Han blev ført til en Wien-hjertespecialistkonference tidligere i år som et eksempel på, hvad en positiv mental holdning kombineret med den bemærkelsesværdige teknologi fra LVAD og lægevidenskabets færdigheder kan gøre for at muliggøre bedring.

En anden af ​​gruppen har gennemgået tilstrækkelig bedring, som han skyldes, at hans LVAD blev fjernet, da LVAD har gjort det muligt for hans hjertemuskler dramatisk at genopbygge og styrke.

E-cykling har måske reddet sit liv helt.

Sammen mener de, at e-cykler skal ordineres til alle, der har begrænset mobilitet på grund af deres fysiske forhold, fra lunger til hjerter og for andre sygdomme.

Sådanne er de fysiologiske og psykologiske fordele ved e-cykeltur for dem, der opdager dem!

-Ved Richard Shrubb

PS Glem ikke at deltage i Electric Bike Report community for opdateringer fra den elektriske cykelverden plus tips om e-cykeltur og vedligeholdelse!

.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply