[ad_1]

I del 1 af eBiking som Lockdown Eases – For begyndere så vi på de grundlæggende overvejelser ved at vælge en e-cykel og på nogle af de grundlæggende typer e-cykelteknologi, der findes.

I denne anden del kigger vi på de forskellige design af e-cykel, inden vi overvejer priser og lovligheden af ​​e-cykler.

Hvilken slags eBike?

E-cykler har indledt en helt ny vifte af design, da den ekstra hjælp fra elektrisk hjælp har åbnet helt nye områder, som ellers ville forblive mærket som interessante, men ikke praktiske på listen over cykeldesignere over fremtidige projekter.

Så selvom de følgende kategorier er baseret på traditionelle ikke-elektriske design, hvis du har fulgt de nylige tendenser inden for e-cykler, ved du, at der nu er et forvirrende forskelligt antal e-cykeldesigner, der ofte blander forskellige aspekter af disse traditionelle Kategorier.

Hvis du ikke har købt en e-cykel endnu, eller overvejer endda at få en anden, her er et hurtigt løb på de brede kategorier, der er tilgængelige.

Bymodeller i hollandsk stil

Et af de mest behagelige og praktiske design baseret på ‘sit up and bed’ stil af cykel, der er så populær blandt kontinentalcyklister som hollandske.

Normalt fuldt udstyret med lys, pannier rack og mudguards som standard, disse er dejlige, hvis du er den slags e-biker, der vil vove sig ud i alle væder for at pendle, shoppe eller bære små børn, og du ikke er for generet om den ekstra vægt, der følger med alle de ekstra komponenter.

Mange har trin-til-rammer til let at hoppe til og fra for at gøre dit arbejde med byen.

Strandcruiser-e-cykler, der er mest populære i USA, har ofte nogle lignende egenskaber som hollandske bymodeller, der sørger for en behagelig og praktisk tur.

City Speedsters

I den anden ende af spektret til hollandsk stil er modeller mere lette og på deres mest lave vedligeholdelses- og minimalistiske dåse med bæltdrev, gear med enkelt hastighed og et lille batteri for at spare på vægt.

Disse kan veje mindre end 33 kg / 15 kg og er ideelle, hvis du værdsætter at rejse hurtigt og let uden al den kreative komfort i de hollandske inspirerede bycykler.

Hybrid, pendling og vandring

Dette er sandsynligvis den største enkeltkategori af e-cykler, og alle de anvendte udtryk dækker et stort antal stort set lignende designs.

De er normalt et sportsligere design end sit up og tigger hollandske cykler, mens de ikke er så lette som byens hurtighedsstjerner.

De er jack af alle trades-cykler, der ofte kombinerer sportiness med nogle praktiske funktioner.

De kan være de mest populære modeller med kraftfulde motorer eller e-cykler, der er prisbillige, normalt med en mindre hubmotor.

Trekking cykler har accenten mere ved at gå off-pavement, og mange gør også gode cykler til turné, da der er masser af modeller, der kombinerer robust design med praktiske funktioner til turné i alle forhold som lys, fendere, pannier rack og kickstand.

Oftere end ikke har de også frontophæng.

Du kan måske også se trekking-cykler beskrevet som ‘eventyr’ -cykler, men dette er snarere et vagt udtryk, da det også kan dække cykler med drop-styr, der er i stand til at gå off-road, som e-gruscykler.

Hvis du vil have et godt kompromis mellem hollandske bystilmodeller og city speedsters, har denne kategori et stort udvalg af design og prispoint og giver dig mulighed for at have nogle af fordelene ved begge klasser.

E-road

En spirende genre er E-road. Som du sandsynligvis kan gætte, er dette roadracecykler med elektrisk hjælp.

Selvom de muligvis ikke tilbyder komforten og det praktiske i ovennævnte kategorier, hvis du vil have noget bygget til hastighed og bakker, kan det være værd at overveje e-roadcykler.

Før virusbegrænsninger og social afstande gik vejryttere ud i grupper med nogle e-roadcyklister derinde, med den elektriske hjælp, som gjorde det muligt for dem at holde trit med de smukkeste elementer i gruppen.

Disse cykler er bygget til at være lette og køres sportivt, så de kan have lidt mindre kraftfulde motorer som Fazua eller Ebikemotion.

Der er også ‘undergenrer’ af e-road design. E-gruscykler tillader hurtig ridning på vejen, men kan også håndtere nogle off-road ridning (dog bemærk, at de ikke har nogen ophæng, så de er sandsynligvis lettere, men mindre behagelige end fuldt-emtbs, når du vove dig ud på de grovere ting).

Hvis du hører vilkårene udholdenhedscykler og aero, er dette specifikke design af landevejscykel.

Utholdelsescykler, også kendt som sportslige cykler, har lidt bredere dæk og mere behagelig rammegeometri end rene landevejscykler.

Aero-cykler er designet med komponenter, der skal være så aerodynamiske som muligt, hvis du virkelig vil gå så hurtigt som muligt!

E-MTBer

Elektriske mountainbikes eller e-mtbs har omdannet mulighederne for off-road ridning.

De mest kraftfulde midtdrev og den nyeste affjedringsteknologi betyder det mest udfordrende cykelterræn er nu et realistisk forslag for mange, mange flere kørere.

Nogle motorer i topenden bliver faktisk så kraftige, at det ser ud til, at det ikke er terrænet, der står i vejen, men sådan er deres acceleration og drejningsmoment, det er rytterens evne til at kontrollere og manøvrere cyklen, der er mere sandsynligt at være den begrænsende faktor .

Se de mange online videoer af højt kvalificerede e-mtb-ryttere, der gør utrolige ting på disse cykler.

Hvis du vil se, hvilken slags terræn e-mtbs kan tackle i de rigtige hænder, så tjek disse ekspertkørere, der vove sig over Europas alper (tilgængelige undertekster):

E-mtbs handler ikke kun om rå kraft, adrenalin og spændingssøgning.

Der er ikke noget som at glide ind i ørkenen på en udfordrende bjergkrydsning på en behagelig, men kraftfuld e-mtb med fuldt ophæng, hvis du vil opleve en blanding af behagelig ridning, begejstring og befrielse.

Mange producenter producerer e-mtbs ved hjælp af en mid-drive-motor, der er et trin ned fra den mest kraftfulde motor og i et cykeldesign, der er mere tilgivende og behageligt at håndtere end, for eksempel, en fuld på ned ad bakke e-mtb.

Mens e-mtbs har en tendens til at være nogle af de dyreste e-cykler derude på grund af deres høje ydeevne, bør naturpenge ikke være en barriere.

Der er også nogle veludviklede e-mtbs derude, der bruger hub-motorer, men igen vil de sandsynligvis ikke mangle den rå kraft fra midt-drev-e-mtbs, mens de helt er i stand til at få dig ud og nyder stierne.

Med kraftige motorer og højteknologisk ophæng vipper e-mtbs ofte skalaerne på godt over 45 pund / 20 kg, men der er også lette e-mtbs derude, der har tendens til at være i den øverste ende af e-cykels prisskala og brugt eksotisk materialer til at holde vægten nede.

Og glem ikke, at mens de håndterer alt fra uslebne kanaltogstier til fulde på klippefyldte bjergspor, kan de også være hjemme i byer, hvor ophæng og store dæk opsuge huller og kantsten.

Med deres store knobldæk vil de naturligvis være mindre effektive og smarte end specielt designet bycykler og sandsynligvis mindre velegnede til at bære gear på stativer, hvilket kan være sværere at passe til dem.

Folde

Hvis du har brug for at kombinere e-cykling med andre former for transport, såsom bil, tog eller endda bus, kan en elektrisk foldecykel være lige det, du har brug for.

E-mapper har en tendens til at blive opdelt i cykler, der er lettere at rulle end at bære, når de er foldet, og dem, der lettere kan bæres til at løftes op på opbevaringsrakke til tog og lignende.

At kombinere et elektrisk drev med en virkelig let sammenklappelig cykel er en virkelig teknisk udfordring.

Last

Vi har allerede dækket de mange specifikke design af e-cargo-cykler i ud-artiklen her hvor du kan tjekke forskellene mellem kompakte, longtail, bakfiets og andre modeller med mere end to hjul.

Naturligvis er ‘almindelige’ e-cykler gode til at trække store laster, og du har muligvis ikke nødvendigvis brug for en e-fragtcykel for at trække det, du har brug for.

For mere vejledning, tjek ud denne artikel på hvor meget du kan bære med e-cykel og andre løsninger end e-cargo-cykler (tænk på ekstra stærke pannier-stativer og trailere).

Mere end to hjul eller mere end en rytter?

Der er et stigende antal elektriske trikes selvom de stadig kan være svære at spore op.

Dem med balanceproblemer eller dem, der blot ønsker en stabil platform til at bære tungere belastninger, kan vælge en ‘lodret’ e-trike.

Imidlertid, liggende trikes bliver også mere og mere populære blandt tilhængere af dette design, der øger deres komfort, stabile håndtering og aerodynamiske hastighed.

De åbenlyse ulemper ved enhver trike er mindre manøvrerbarhed, mulige vanskeligheder ved adgangskontrol til cykelstien og den ekstra nødvendige plads.

For den ultimative e-cykelmåde at rejse som par, kan du altid overveje en elektrisk tandem, som der er et lille antal om.

Hvor meget?

Amerikanske priser for en god motor-e-cykel i hubmotor starter meget groft omkring US $ 1.000 og i Storbritannien til omkring £ 600.

Efterhånden som priserne opad forventer at se en højere specifikation af bremser (hydrauliske skivebremser og bredere gearskifter) og mere kraftfulde motorer.

Batterikapacitet er et særligt vigtigt aspekt ved køb af en ny e-cykel – mindre kapacitet generelt (men ikke altid) betyder billigere, men mindre rækkevidde og større betyder dyrere, men længere rækkevidde.

Kapacitet måles i watt timer eller Wh (sammenlign ikke amp-timer, da de ikke er direkte sammenlignelige).

Meget lette og sammenklappelige e-cykler kan have batterier så små som 150Wh, mens de største og dyreste e-cykler har dobbeltbatterisystemer vurderet til over 1250Wh.

Naturligvis findes top-end-modeller i flere tusinde US $ / £ prisklasse.

Kontroller, om din nationale eller regionale regering har et subsidie- eller tilskudsprogram – for eksempel som Det Forenede Kongeriges Cycle to Work-ordning – der kan reducere omkostningerne markant.

Hvordan ved jeg, at det er lovligt?

I USA, hvor e-cykler kan gå, og andre mulige juridiske krav reguleres på statsniveau.

Imidlertid falder flere og flere stater på linje med modellen “3-klasse” lovgivning formuleret af People for Bikes, og som linket viser, er flertallet af amerikanske stater nu krediteret for at have enten model eller acceptabel e-cykellovgivning, mens kun en håndfuld forbliver ‘problematisk.

I resumé kan e-cykler falde ind i en af ​​de tre klasser nedenfor:

  • Klasse 1 – Cykel udstyret med en motor, der kun hjælper, når rytteren trækker, og som ophører med at yde hjælp, når e-cyklen når 20 km / t. 750 watt maks.
  • Klasse 2 – Cykel udstyret med pedalhjælp og en gashåndteret motor, der ophører med at yde hjælp, når e-cyklen når 20 km / h. 750 watt maks.
  • Klasse 3 – Cykel udstyret med en motor, der kun hjælper, når rytteren trækker, og som ophører med at yde hjælp, når e-cyklen når 28 km / t. 750 watt maks.

I praksis i USA kan der findes mange e-cykler, der er udstyret med klasse 2 og klasse 3 kontroller.

E-cykler i klasse 1 og 2 kan ofte gå hvor som helst, som almindelige cykler kan, mens klasse 3-cykler ofte er begrænset til offentlige veje og større cykelveje, og der kan være andre juridiske krav som hjelmebæring, igen afhængig af statens politik.

I EU er e-cykler begrænset til 15,5 mph med en 250W kontinuerlig motormotorklassificering og skal pedaleres for at driften skal kunne fungere.

EU-kompatible cykler skal være forsynet med en markering, der viser EN15194, der viser, at de overholder alle detaljerede regler.

Selvom Det Forenede Kongerige forlod EU i slutningen af ​​januar 2020, overholder det stadig EU’s e-cykellov.

Hold øje med flere e-cykelnyheder og anmeldelser, og tak for at have læst!

-Rig

PS Glem ikke at deltage i Electric Bike Report-gruppen for opdateringer fra den elektriske cykelverden plus tips om e-cykeltur og vedligeholdelse!

.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply