[ad_1]

Efterhånden som viruslåsen begynder at lette i mange lande rundt om i verden, drejer mange mennesker sig til cykler og e-cykler som et sikrere transportmiddel end massetransport.

Eller for dem, der stadig er i lukning og er ivrige efter at få træning, kan to hjul også se tiltrækkende ud som en måde at komme ud på og samtidig lade dig gå lidt længere ud i landskabet for en lidt afslappende social afstande.

Hvis du spekulerer på, om du skal gå på en e-cykel eller en ikke-assisteret cykel, er det bare at tjekke ud vores artikel om fordelene ved e-cykler for at hjælpe dig med at bestemme.

Men hvad nu hvis du vil prøve cykling eller e-cykling, og det er mange år siden, du tog til sadlen?

Her er nogle tip, der hjælper dig med at give dig al den viden, du har brug for for at komme tilbage på to hjul sikkert og komfortabelt.

Bemærk, mens nedenstående oplysninger specifikt er rettet mod e-cykler, mange af de nævnte punkter gælder ligeledes for almindelige ikke-assisterede cykler.

Før du køber

Prøv, før du køber, og kom tilbage i gyngen

Ideelt set er et besøg hos en forhandler det bedste sted at begynde at prøve forskellige modeller.

Hvis dette ikke er muligt – på grund af de nuværende virusbegrænsninger eller simpelthen fordi du bor mange, mange miles fra en – måske kan du prøve en ved at låne en vens eller en fra en lokal cyklusgruppe.

I løbet af den første tur kan du markere eventuelle bekymringer, du har, og være opmærksom på nedenstående punkter for at guide dig i, hvilken slags e-cykel du muligvis vil have.

Hvis det er længe siden, du var på en cykel, skal du finde et roligt sted at øve en meget kort afstand – for eksempel lige omkring en tom parkeringsplads.

Forøg gradvist afstandene, indtil du føler dig mere komfortabel. Hvis du er bekymret for, hvordan social afstand Cycling UK har produceret denne praktiske guide.

Rammestørrelse og sadelhøjde

Få det rigtigt, og pedalering er behagelig på knæene og effektiv, og du vil også være i stand til at komme af og på cyklen let. Her er en omfattende guide til emnet.

Der er masser af e-cykler rundt med en trin-gennem ramme eller en såkaldt trapezformet / mixte ramme, hvor det øverste rør skråner.

Med disse rammer har størrelsen en tendens til at være mindre vigtig i den respekt, at du ikke behøver at svinge benet over cyklen, skønt du stadig skal sørge for, at du stadig kan indstille sædehøjden korrekt for at opretholde en behagelig pedaleposition.

En for høj sadel kan føre til ubehag i hofterne og vanskeligheder med at afmontere, når du stopper, og for lavt sadel vil føre til knæproblemer og mangel på kraft i din pedalerhandling.

Kørestilling

Kritisk for komfort og effektiv pedaling – du ønsker ikke at nå ud til stængerne, og du vil heller ikke føle dig trang og ikke være i stand til at føle, at du kører frit.

Hvis du føler dig lykkeligere med en siddende lige kørestil, kan du kigge efter en cykel med fejet rygstyr og ikke for meget rækkevidde mellem styret og sædet.

Nogle cykler har en justerbar styrestang, så du kan bringe styret nærmere eller længere væk efter behov.

Fitness eller praktisk?

I stigende grad kører e-cykler i to forskellige retninger – kraftfulde maskiner med større batterier og modeller, der er lette og ofte har mindre kraftige motorer og mindre batterier.

Selvom sidstnævnte leverer mindre magt (hvilket betyder, at du udfører mere af arbejdet), er de alligevel temmelig effektive.

Og selvom de har mindre batterier, er deres lettere vægt og mindre strømbehov med til at mindske dette (og ekstra batterier er tilgængelige, hvis du virkelig har brug for større rækkevidde).

De lette modeller kan veje betydeligt mindre end 45 kg / 20 kg og de virkelig lette modeller bryder mærket 33 pund / 15 kg.

Omvendt er de mere kraftfulde maskiner over 45 kg / 20 kg – nogle gange godt overstået, hvis de er meget tunge modeller af trekkingstilstande som den nedenfor.

Eksempler på motorsystemer på mellemdrevne maskiner er Bosch, Brose, Shimano, Bafang, og Yamaha.

Den lette kategori domineres af Mahles Ebikemotion og Fazua.

Der er også masser af lavere til mellempris modeller, der bruger navmotorer fra lignende Bafang der traditionelt har domineret hubmotorsystemer (som også nu bevæger sig ind i midten af ​​drevområdet).

Navmotoren kan placeres i for- eller baghjulet (ingen af ​​positionerne er ‘bedre’ – begge har fordele og ulemper …)

gearing

Jo fladere det terræn, du forventer at dække de mindre gear, du har brug for. Ekstra gear tilføjer vægt og pris.

syv derailleur gear er masser til moderat terræn med forsigtigt bølgende bakker.

Moderne gear betyder, at du nu kan få 12 hastigheds bagderailleur-systemer, der kan tackle det meste terræn og er lette at kontrollere fra kun en styreskifter.

Det er lettest at betjene og have den laveste vedligeholdelse internt gearede nav.

De er mere vidtgående end afstandskifter, så 3 navhjul er fine til moderat rullende bakkeområde og 7 og 8 hastighedsvarianter er også ret almindelige og vil håndtere meget bakket land.

De er en nyttig funktion til f.eks. E-cykler, der bruges i stop-start optaget trafik, da du kan skifte fra ethvert gear til et andet gear, mens det står stille, som du ikke kan gøre med derailleur gear.

E-cykler har en tendens til at have mindre gear end ikke-assisterede cykler og kan være højere gearet, da kraften kompenserer noget for manglen på meget lave gear til bjergbestigning.

Kontinuerligt variabel transmission er en temmelig ny type gearing, der betyder, at der ikke er nogen ‘særskilte’ gear, men snarere ved at flytte et drejearm giver du en anden gearindstilling på en glidende skala.

Det er fantastisk til brugervenlighed, men tilføjer en rimelig vægt og ineffektivitet (selvom det ikke er mærkbart meget vanskeligere pedal på en e-cykel).

Du kan også se det henvist til med handelsnavne Enviolo eller Nuvinci.

Dyre modeller er udstyret med elektronisk skiftning, der hævder at holde skiftet glattere og mere præcist og fjerner traditionelle mekaniske forskydere, der trækker kabler, og erstatter dem med elektroniske skiftemekanismer, der kan være kablede eller trådløse.

Moderne gearskifteteknologi, der bruger traditionelle kabler, er kommet på sprang i de senere år og viser sig stadig meget nøjagtigt, hvis det holdes godt vedligeholdt.

Dæk

Hvis du kører på fortov i god kvalitet, er ‘glatte’ vejdæk den bedste mulighed.

Hvis du vil blande fortov og moderat off-road brug på grusveje, skal du kigge efter en ‘semislick’ med en moderat mængde hævet slidbane. Det Schwalbe G-One er et godt eksempel.

En moderat mængde punkteringsbeskyttelse er også en god ide – der er forskellige kvaliteter, og den tyngste og hårdeste vil betyde en mere ineffektiv cykel, hvilket resulterer i mindre batteriområde, selvom du ikke bemærker nogen ekstra pedalemodstand på grund af motorhjælpen.

Der er masser af dæk med et moderat niveau af punkteringsbeskyttelse, som helt sikkert vil hjælpe med at afværge punkteringer.

Selvfølgelig kan du vælge en e-mtb med store knobldæk til brug på vej, pendling og lignende med det formål at køre i din fritid.

Dette kan være en god tilgang, men vær opmærksom på, at e-mtbs tager meget mere energi og bare ‘føles’ anderledes, når de trampes på fortovet og kan have begrænset bæreevne med hensyn til stativer.

Desuden er de ofte dyrere end ikke-mtb-modeller med det samme hjælpesystem på grund af et høreapparatophængssystem.

Dette gælder dobbelt for e-mtbs med fuldt ophæng, som egentlig kun er nødvendigt for mountainbiking på fuldt ujævnt terræn som vist nedenfor.

Når det er sagt alt dette, bliver barrierer mellem forskellige kategorier af cykler i stigende grad nedbrudt af e-cykeludviklingen, så nu er det muligt at få trinvise e-cykler, der er fint mere moderat off-road brug og kommer med knobdæk.

Da nogle af disse modeller leveres med et bagagerum, lys og muddervagter, kan de også være praktiske rundt i e-cykler i byen, som vist nedenfor.

Hvis du virkelig er bekymret for punkteringer og konstant skal kæmpe mod glasskår eller torner, er der luftløse dæk som Gecko på markedet – disse er noget sværere at pedalere end pneumatiske dæk, men de forbedrer sig og er fine til kortere fladere rides og især god til e-cykler.

Affjedring

Mange hybrid e-cykler har frontophæng, men du skal overveje, om du virkelig har brug for det.

Jeg har fundet, at det tilføjer vægt, og de billigere ophængsgaffler, der er afhængige af en stålfjeder, der kan rangle og måske ikke fungerer særligt godt, især over grovere jord, hvor de er mest nyttige (dyrere, der er afhængige af luftkomprimering er glattere og mere effektive).

Hvis du vælger et bredt dæk og får dæktrykket helt rigtigt, kan det ofte gøre en meget jævnere tur over grydevejene uden at skulle stole på forreste ophæng.

Hvis dine veje er dårligt støbt, eller du vil droppe en masse kantsten osv., Og især hvis du regelmæssigt vove dig mod meget uslebne spor, vil du bestemt overveje en forhjulsgaffel.

En ophæng sædet stolpe er en økonomisk måde at tilføje bageste ophæng til en stiv ramme. Her er en guide til ophæng sædet.

Bare for at gentage – fulde ophængning af mountainbikes er virkelig nødvendigt for ekstremt stenede stier, skønt mange modeller har en låsning på bageste affjedring, hvilket betyder, at de kan være lettere at pedalere på vejen, når behovet opstår.

At folde eller ikke foldes?

Hvis du regelmæssigt vil kombinere tog eller andre former for transport og e-cykel, kan det være værd at overveje at folde cykler.

Igen er der en tendens til lettere modeller med lidt mindre effekt eller tungere modeller med mere kraft.

De lettere modeller har en tendens til at have mindre hjul (ofte 16 ″ diameter).

Tde tungere dem med større 20 ″ hjul har undertiden mere kraftfulde mellemdrev fra Bosch eller Shimano.

Hvis du tænker på en mappe såvel som at kontrollere, om du er lykkeligere med de mindre kørekvalitet på de mindre hjul, skal du også sørge for at folde og bære cyklen for at sikre, at den gør, hvad du vil have den til, når den foldes.

Det kan være større eller tungere, end du forestillede dig, når det foldes, og det stigende antal design af elektriske mapper derude betyder en lang række foldede størrelser og vægte.

Check nu del 2, hvor vi ser mere på de forskellige eBike-stilarter der er på markedet.

-Rig

PS Glem ikke at deltage i Electric Bike Report-gruppen for opdateringer fra den elektriske cykelverden plus tips om e-cykeltur og vedligeholdelse!

.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply