[ad_1]

I 2019 Electric Bike Report bragte dig alle nyhederne om de nyeste e-cykler og e-cykelsystemer.

Men lige så vigtigt bragte vi også masser af nyheder om, hvordan, hvor og hvornår e-cykler kan bruges – og bruges.

Her kigger vi tilbage på nyhedshøjdepunkterne i 2019, der detaljerede nye ridemuligheder og historier om inspiration.

Mere adgang til eBikes i nationalparker og mere

Nationalparker adgang

Den sandsynligvis årets mest betydningsfulde meddelelse blev foretaget i slutningen af ​​august, hvor det amerikanske indenrigsministerium erklærede, at alle klasser af e-cykler skulle reguleres som traditionelle cykler på ikke-motoriserede føderale lande, ændringen skulle finde sted inden for 30 dage af dekretet, der primært berører National Park Service og Bureau of Land Management.

Dette var klart et stort signal fra myndighederne i nationalparkerne.

Som memorandumet selv sagde ‘e-cykler fremmer målene om “Sunde parker, raske mennesker” til at fremme parker som en sundhedsressource ved at støtte en sund parkoplevelse, der er tilgængelig, ønskelig og relatabel til mennesker med alle evner, og ved at minimere menneskelig påvirkning gennem udvidelsen af ​​aktiv transport muligheder i parker. ‘

Som du kan se i denne video havde hver nationalpark en måned eller derpå til at bringe politikken på plads:

Mens memorandumet ikke nødvendigvis åbner hundreder af miles af nye stier til e-cykler, åbner det nogle nye stier, f.eks. På Arcadia National Parks’s Carroad Roads.

Det giver bestemt ikke e-motorcyklister carte blanche at ride i vildmarksområder eller på alle off-road stier, hvoraf de fleste i nationalparker forbliver grænser for e-cykler (og almindelige cykler).

Det præciserede og opmuntrede også mulighederne for e-cykeltilgang, og EBR fremhævede nogle af disse her.

Blandt de mange muligheder for at komme ud på din e-cykel i nationalparkerne er de mange stier ved Yellowstone, de berømte bageste landeveje i Utah’s Canyonlands bageste landeveje og Washington-statens Mount Ranier NP.

Naturligvis var en retlig tilbageslag måske uundgåelig i så populære og følsomme områder; EBR rapporterede om den meget nylige juridiske udfordring fra offentlige medarbejdere for miljøansvar PEER, der udfordrede National Park Service og Department of Interior-beslutningen om at tillade “brug af e-cykler i hele National Park System.” Retssagen er blevet samlet af lokale brugere i Maine og Californien.

Andre trailernetværk Åben op til Emtbs

Der var også nyheder fra Tahoe National Forest, hvor Singletracks rapporterede om de klarere regler, der blev fastlagt til klasse 1-emtb-adgang i midten af ​​2019.

Problemet ser ud til at blive lidt legalistisk, da de på Tahoe helt klart gør deres bedste for at indføre en liberal tilgang til emtbs på stier, i det omfang den nuværende lovgivning tillader det.

I artiklen hedder det, at “Tilladelse af eMTB’er på udvalgte ikke-motoriserede stier i Tahoe National Forest er bemærkelsesværdigt i lyset af et USFS orienteringsdokument fra 2015, hvori det hedder, at e-cykler betragtes som” motorkøretøjer “og underlagt restriktioner for rejsestyringsplanen.

Dette er dog ikke den første nationalskov i Californien, der tillader elektriske mountainbikes på ikke-motoriserede stier; sidste sommer begyndte Mammoth Mountain at give tilladelse til eMTB’er i cykelparken, der sidder på land lejet af USFS. ‘

Imidlertid gør artiklen det klart, at ved at begrænse adgangen til klasse 1 e-cykler, hvor rytteren skal trampe for at aktivere magt, søger Tahoe National Forest at handle inden for de nuværende regler.

Artiklen beskriver også, hvordan trailadgang også åbnes i andre områder efter omhyggelig undersøgelse og forsøg, nemlig Jefferson County Colorado og Maricopa Country Arizona.

Som artiklen bemærker er disse stadig bare de første skridt for dem, der ønsker mere emtb-traileadgang; ‘For nuværende er meget tilbage den samme over hele landet, og eMTB-adgang er åben for fortolkning og bestemmelse af den relevante landforvalter. Det ser dog ikke ud til, at adgangen er ved at blive langsommere for pedalassistente el-mountainbikere, dog snart. ‘

Derudover har People for Bikes gjort et stort stykke arbejde i 2019 med at holde os ajour med de næsten 200 nationale dyrelivsreparater, der tillader cykeltur og nu e-cykler (tilladt af Fish and Wildlife Service’s eget e-cykeldirektiv, der kom i kølvandet af NPS-direktivet).

Denne nyttige side fra deres websted giver dig mulighed for at tjekke forskellige foreslåede forlystelser i sådanne refuges samt linke til deres regneark, der holder dig opdateret med ny e-cykeltilgang.

På trods af dette og som med NPS’s tiltag for at udvide (endda moderat) adgang til e-cykel, var der en juridisk udfordring i form af retssagen indgivet af en gruppe ridser og vildmarksadvokater, der hævder, at US Forest Service ensidigt besluttede at tillade klasse 1 e-mtbs på 132 miles af ikke-motoriserede stier i Tahoe National Forest.

Inspirerende historier

Kommer tilbage fra modgang og sygdom med e-cykler

Vi dækkede over, hvordan den professionelle stuntjumper Phil Smage brækkede nakken i et stunt, der var gået galt og troede aldrig, at han skulle tilbage – men med hjælp fra en e-cykel var han …

Pro Freeride mountainbiker Paul Basagoitia gennemgik også livskiftende rygmarvsskader som et resultat af et cykelulykke, og i 2019 så han også rekruttere en e-cykel på vej mod bedring. Med hans egne ord er det blevet ‘et værktøj til frihed’:

Den britiske ex-pro-rytter Sean Yates lider af AV (Atrioventrikulær kanaldefekt), der forhindrer hans præstation, da hans hjerterytme nu maksimerer med 90 slag pr. Minut, hvilket betyder, at han ikke længere kan køre hårdt, men en e-cykel har holdt ham på to hjul i henhold til denne Cycling Weekly-artikel.

Mere inspirerende eBikers

2019-undersøgelse fra Cycle Boom fandt, at cyklister mellem 50 og 83 år oplevede ‘kognitive og mentale sundhedsmæssige fordele’ ved at cykle, uanset om det var elektrisk assisteret eller pedaldrevet.

Hvis du er heldig, kan du stadig e-cykle på 96 …

Der var dog en advarsel fra en dansk undersøgelse af e-cykelulykker.

Andre fantastiske e-cykelindivider, vi mødte i 2019, inkluderede Derrick Bell, trailebygger og Christine Palmer, professor i naturvidenskab ved Castleton University, der kører sin el-cykel til og fra arbejde, en rundtur på 56 miles.

Flere eventyr

US Adventures

At lokke klingende e-cykeleventyr, vi har dækket, inkluderer:

Denne e-cykeltur langs Californiens Monterey-halvø,

Oregons krater sø

Nevadas River Mountains Loops Trail

Schweitzer Mountain Resort ture i det nordlige Idaho

Turnerer i Sonoran-ørkenen i Tucson, AZ

Og Red Rock Canyon i Nevada, og her er en video af området.

Europe Adventures

England så os fremhæve eMTB-coaching og guidede forlystelser i det spektakulære Peak District, med tilladelse fra Trail Advantage, og fremhæve et nyt kort i området ideelt til e-cykelture, inklusive den klassiske 110 mile Pike to Peak udfordring.

Hvis du vil have en absolut episk emtb-udfordring, skal du se på Cycling UK’s episke Great North Trail:

Og Ike og Megan Fazzio kom fra Los Angeles til England for at opdage glæder og udfordringer ved e-cykling off-road i Skotland.

I det kontinentale Europa så vi på den utrolige klingende Transdinarica, på tværs af Europas Juliske Alper

eBiking over Middelhavet i Gibraltar

Plus episke flod- og kanalcykelture.

Jeg fik også opleve glæden ved at cykle gennem Holland første hånd.

Endelig kiggede vi på nogle organiserede europæiske e-cykelture med tilladelse fra Forbes.

EBR dækkede også det simpelt outlandiske i 2019, for eksempel hvad der sker, når du tager ordet jernbane cykling bogstaveligt,

https://www.youtube.com/watch?v=viSJsOUCGu4

eller når du udskifter dit forhjul med en ski …

Organiserede eBike-begivenheder

Årets mest fysisk udfordrende e-cykelbegivenhed skal gå til E-bike Desert Challenge, et 185 mil løb gennem den marokkanske Sahara, som vi rapporterede om i begyndelsen af ​​2019. Dagtemperaturer var 15-25 grader C (59-77 F) med meget koldere nætter.

Sandsynligvis var det landmærkeevent i det konkurrenceprægede e-cykelår det første elektriske mountainbike-UCI-verdensmesterskab, der blev afholdt dette på Mont-Sainte-Anne i Quebec, og det ser ud til, at det var en stor åbningsbegivenhed!

Kandidat til e-cykel-begivenheden med mest klatring skal til e-cykelturen i Mont Blanc, det højeste bjerg i Vesteuropa:

Her er nogle mulige datoer for din 2020-dagbog, der er begivenheder, vi dækkede sidste år, og som finder sted igen i 2020:

Fuldt opladet Live Nordamerika, Austin, Texas (Alle former for ‘ren tech’ – forhåbentlig nogle e-cykler også …. i den første amerikanske udsendelse af den britiske organisation)

E-bike Challenge Minnesota, Minneapolis 28.-29. Marts

London Bike Show, Excel London 27.-29. Marts

Sea Otter Monterey, Californien 16.-19th April

International Cargo Bike Festival, Groningen, Holland 24.-26. April

Trek Across Maine (Tilmeld dig her – datoer endnu ikke tilgængelig – dejlig redegørelse for, hvordan du kan bruge e-cykler her).

Verbier E-cykelfestival, schweiziske alper 13.-16. August

Tjek nu del 2 med et kig på forbedringerne af cykelinfrastruktur og stigningen i eMobility!

-Rig

PS Glem ikke at deltage i Electric Bike Report community for opdateringer fra den elektriske cykelverden plus tips om e-cykeltur og vedligeholdelse!

.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply